Hyundai i20 N: Nový hothatch už vystrkuje rožky. Vyzerá úžasne

Hyundai nedá dýchať konkurentom. Po tom, čo sa zo segmentu malých hothatchov stiahla Škoda alebo Peugeot, plánuje kórejská automobilka poriadne „nabrúsenú“ verziu i20 N. Predstaví sa už čoskoro. Toto sú prvé snímky.

08.10.2020 18:00
debata (3)
Prvá snímka prednej časti odhaľuje dramatický... Foto: Hyundai
Hyundai i20 N - 2021 Prvá snímka prednej časti odhaľuje dramatický tuning. Nechýba agresívny nárazník, aerodynamické prvky ani 18-palcové kolesá.

Hyundai pred dvoma rokmi poriadne rozvíril vody v triede hothatchov. Na svet priviedol i30 N a vlani aj praktickejší i30 Fastback N. Autá, ktoré vytvorili nečakanú konkurenciu pre Golf GTI, si rýchlo získali vysoký kredit. Bodaj by nie, na čelo ostrej divízie N postavil Hyundai bývalého šéfa BMW M, Alberta Biermanna. Už vtedy automobilka sľúbila, že i30 N neostane osamotené. Na rade je menší súrodenec. Ako inak, jeho základom sa stane novučičká generácia Hyundaia i20. Premiéra nie je ďaleko, a tak Hyundai láka nedočkavcov prvými oficiálnymi snímkami.

Zadné svetlá s grafikou blesku budú ďalším... Foto: Hyundai
Hyundai i20 N - 2021 Zadné svetlá s grafikou blesku budú ďalším detailom, ktorý naznačí výnimočnosť tohto auta.

Ide síce len o detail prednej časti a zadného svetla, no i tak je jasné, že ani v tomto prípade Hyundai nešetril. Napokon, za model stál i20 N priamo súťažný i20 WRC. Očakávať tak môžeme agresívnu prednú masku a zväčšené nasávacie otvory v nárazníkoch. Ostré enko tiež dostane parádne 18-palcové disky kolies, rozšírené blatníky a prahy, strešný spojler, ako aj efektné červené akcenty na aerodynamických prvkoch karosérie. Chýbať nebude typický belasý lak Performance Blue. Na rozdiel od i30 N sa však i20 N bude môcť pochváliť čiernou strechou Phantom Black.

S belasým lakom Performance Blue bude... Foto: Hyundai
Hyundai i20 N - 2021 S belasým lakom Performance Blue bude kontrastovať nielen čierna strecha, ale aj červené akcenty lemujúce spodné partie karosérie.
Technika pod kapotou je zatiaľ zastretá rúškom tajomstva. Špekuluje sa o motore 1,6 T-GDi so štartér-generátorom, no vylúčený nemusí byť ani dvojliter 2,0 T-GDi, samozrejme, s nižším výkonom, ako má i30 N. V každom prípade by malo putovať k predným kolesám najmenej 147 kW, teda 200 koní, cez so 6-stupňovú manuálnu alebo 7-stupňovou dvojspokovou prevodovkou 7DCT. Táto kombinácia by mala zraziť šprint na stovku pod atraktívnych sedem sekúnd. Ďalšie informácie sľúbil Hyundai zverejniť v najbližších dňoch. Napokon, má čas, i20 N sa chystá na trh až v priebehu budúceho roka.
Hyundai i20 N - 2021
Hyundai i20 N - 2021
+3Hyundai i20 N - 2021

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai i20 #Hyundai i20 N
Články podľa značiek