Je SUV pre siedmich veľké? Indovia majú 10-miestne s motorom Mercedesu

Nové indické SUV využíva 2,6-litrový atmosférický naftový motor z Mercedesu, ktorý má výkon 91 koní.

13.04.2023 12:00
debata (1)
Auto z profilu výrazne pripomína Mercedes-Benz... Foto: Force Motors
Force Citiline (2023) Auto z profilu výrazne pripomína Mercedes-Benz triedy G.

„Prvýkrát v Indii má úplne nový Force Citiline 9 sedadiel smerujúcich dopredu, čím zvyšuje komfort cestovania. Štýl a detaily sú navrhnuté tak, aby cestujúcim poskytli povznášajúci zážitok z jazdy. Od pohodlia až po bezpečnosť, ergonómiu, jazdné vlastnosti a prostredie pre cestujúcich. Citiline je nakonfiguorvaný tak, aby vašej spoločnosti poskytol obrovskú konkurenčnú výhodu,“ píše sa v súvislosti s uvedením nového SUV pre 10 ľudí (vrátane vodiča) na webe indickej spoločnosti Force Motors, ktorá novinku s modelovým označením Force Citiline práve uvádza na trh.

Čo poviete na toto 10-miestne usporiadanie? Foto: Force Motors
Force Citiline (2023) Čo poviete na toto 10-miestne usporiadanie?

Novinka vychádza z modelov Traf Toofan a Trax Cruise, ktoré indická automobilka Force Motors vyrába už niekoľko rokov, pričom majú aj viac než 10 miest na sedenie. Citiline ponúka sedenie 2 + 3 + 2 + 3. Imidž týchto modelov je hranatý a výrazne pripomína „prerastený“ Mercedes-Benz triedy G.

Force Citiline (2023)
Force Citiline (2023)
+5Force Citiline (2023)

Auto je dlhé 5 120 mm a rázvor má 3 050 mm, čo na desaťmiestne auto naozaj nie je veľa. Aj preto pri plnom obsadení v kabíne nie je de facto žiadny priestor pre batožinu. Citiline má pod kapotou 2,6-litrový vznetový štvorvalec Mercedes-Benz s maximálnym výkonom 67 kW, respektíve 91 koní s maximálnym krútiacim momentom 250 Nm. Prevodovka je manuálna s piatimi prevodovými stupňami.

Zaujímavá je aj cena, ktorá by sa v prepočte na eurá mala začínať približne na 20-tisícovej hranici. Samozrejme, treba brať do úvahy fakt, že v Indii sú kladené na technickú a bezpečnostnú úroveň áut úplne iné nároky, než v Európe.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #indické SUV #Force Citiline #10- miestne SUV
Články podľa značiek