Nový Hyundai Santa Fe. Jeho odvážny dizajn mnohých šokuje

Radikálne zmenený je nielen exteriér, ale aj interiér. Všade sa nachádzajú hrany a automobilka kreatívne pracuje s motívom písmena H.

21.07.2023 10:00
Nový Hyundai Santa Fe (2023) Foto:
Nový Hyundai Santa Fe prichádza s radikálne novým dizajnom. Predné aj zadné svetlá nesú svetelný podpis v tvare písmena H.
debata (3)

Hyundai odhalil úplne nové Santa Fe, ktorého dizajn prešiel radikálnou premenou zvonku a aj v interiéri. Auto vyzerá podstatne robustnejšie a drsnejšie, avšak nie je to na úkor elegancie alebo charizmy. Navyše dizajnéri vypočuli majiteľov a auto prispôsobili aj ich požiadavkám. Jednou z nich bolo napríklad maximalizovanie kapacity úložného priestoru tak, aby sa v ňom dali prevážať športové potreby pre najrôznejšie využitie. Z rovnakého dôvodu sa aj zväčšili zadné dvere.

V čase, keď sa väčšina automobiliek vracia k oblému dizajnu, v Hyundai vsadili na pravý opak – drsné tvary a ostré prelisy. Auto pôsobí masívne aj vďaka vysokej prednej kapote, extravagantným predným svetlometom v tvare písmena H. Hranatá je prakticky celá predná maska a aj blatníky 21-palcových kolies.

Nový Hyundai Santa Fe (2023)
Nový Hyundai Santa Fe (2023)
+9Nový Hyundai Santa Fe (2023)

Vzadu upútajú už spomínané zväčšené piate dvere v kombinácii s rovnako extravagantnými svetlami v tvare písmena H, ako sú vpredu. Tie sú vertikálne orientované a umiestnené nezvykle nízko.

Motív, odvodený od písmena H sa prenáša aj do interiéru, kde sa spája s motívmi na takmer kolmej palubnej doske a klimatizačnými prieduchmi. Hranaté je takmer všetko, našťastie aspoň volant zostal okrúhly. Dominantným prvkom v kabíne je veľký panoramatický (zakrivený) displej. Ten spája 12,3-palcový digitálny prístrojový panel a displej infotainmentu.

VIDEOTEST: elektrická Kia EV6
Video

Z nášho pohľadu vyzerá nové Santa Fe skvele, hranatý a tak trochu „krabicoidný“ tvar umožnil maximalizovať vnútorný priestor, takže spolu s predĺženým rázvorom sa do auta komfortne vojde 7 ľudí. Bližšie technické špecifikácie zatiaľ zverejnené neboli. Dlho to však trvať nebude, pretože úplne nové Santa Fe bude mať svetovú premiéru už v auguste.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #svetová premiéra #Hyundai Santa Fe #7-miestne SUV
Články podľa značiek