Pokračovanie článku: Autom do Bulharska: Dlhej cesty sa nebojte. Chýba už len kúsok diaľnice

A rýchlo na pláž!

Bulharsko vás privíta príjemnými cenami ubytovania aj stravovania. Neporovnateľne nižšími ako v Chorvátsku, Taliansku či v Španielsku. Navyše, na pobreží vyrástli aj veľké nákupné reťazce ako Lidl, kde sú ceny identické so slovenskými alebo dokonca nižšie. Takže ak bývate v štúdiu či apartmáne s kuchynkou, strava nie je naozaj problém. O to viac, že ste v Bulharsku autom a môžete si ísť urobiť veľký nákup. S parkovaním je, pochopiteľne, problém, ak nemáte dohodnuté parkovacie miesto s vaším ubytovacím zariadením. Na pobreží je to doslova „rabovačka“. Ceny za túto službu však nie sú extra vysoké. My sme za celodenné parkovanie na parkovisku v Sozopole platili 10 leva, teda si päť eur, čo nikoho nezruinuje.

Z pripravovaného testu prezradíme, že hybridná... Foto: Tomáš Andrejčák
Autom do Bulharska - 2022 Z pripravovaného testu prezradíme, že hybridná Honda HR-V si odkrútila ťažkých 3 200 km.

Situáciu už nekomplikujú ani epidemiologické opatrenia. Báť sa teda cesty autom k Čiernemu moru naozaj nemusíte. Mať tu auto je pritom obrovskou výhodou. Bulharsko je totiž ešte stále plné opustených zákutí a poloprázdnych pláži. Bez auta sa na ne ale nedostanete. Tak ako turisti, ktorí prileteli a uviazli na preplnených a spoplatnených mestských či hotelových plážach. My sme mohli zo Szopolu zamieriť na asi trojkilometrovú pláž Duni, pláž Arkutino s pôvabnými pieskovými dunami, ktorej väčšia časť je voľná. Alebo čarovnú pláž Ropotamo s jemným pieskom, kde sa vám môže stať, že budete aj celkom sami. Teda ak sa podujmete na 30 minútový „trip“ cez rozprávkový les nad skalnými útesmi nad morom.

Stojí to zato. To je komfort, ktorý už nezažijete počas sezóny v krajinách s dokonale vybudovaným turistickým priemyslom, akými sú Chorvátsko, Španielsko či Taliansko. Bulharsko vám ešte stále dokáže ponúknuť takúto intimitu aj v júli či auguste. Ďaleko nie je ani do krásneho Nesebaru, Varny alebo na nákupy do Turecka. Zvlášť zo Sozopolu. Previesť sa môžete loďou aj po rieke Ropotamo, ktorá ústí do mora práve na spomínanej pláži.

© Autorské práva vyhradené

38 debata chyba
Viac na túto tému: #Honda #Bulharsko #autom do Bulharska #Honda H-RV
Články podľa značiek