ADAC: Chodiť či nechodiť v mrazoch s autom do umyvárne? Tu je odpoveď

Milujete svoje auto a ani v zime si neodpustíte návštevy umyvární? Myslieť by ste mali na to, že nie vždy je to dobrý nápad. No pri dodržiavaní zopár „zimných“ zásad mu tým ublížiť nemusíte.

29.12.2023 06:00
debata
Umývanie auta v zime má svoje výhody aj... Foto: ADAC
Umyváreň áut Umývanie auta v zime má svoje výhody aj nevýhody. Zvlášť opatrní by mali byť pri použití autoumyvárne majitelia starších vozidiel. Tie nové sú voči nástrahám zimy aj umyvárok chránené lepšie.

Na správnu starostlivosť o auto v zime existuje veľa názorov. Od dobre mienených rád, že auto treba v zime od soli a nečistôt umývať čo najčastejšie, až po tie, ktoré tvrdia, že umyvárke sa treba v zime určite vyhnúť. Alebo dokonca, že jediným vhodným spôsobom čistenia auta v zime je ten ručný. Na každej z týchto rád je čosi pravdy. Rozhodne však už dnes neplatí, že umyvárky sú pre auto v zime nebezpečné. Treba však dodržiavať zopár zásad, na ktoré upozorňuje nemecký autoklub ADAC.

Ako často auto v zime umývať?

V zásade tak často ako v letných mesiacoch. Je totiž nesporné, že čisté auto je lepšie viditeľné ako špinavé. Samozrejme, najmä v zlom počasí. Od zavedenia povinných denných svetiel sa však táto výhoda v podstate stráca. Takže aj v zime môžeme umývať autá podľa vlastného uváženia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zima #umyváreň #autoumyváreň
Články podľa značiek