Formula 1 je opäť na Slovensku. ORLEN priviezol monopost Scuderia AlphaTauri

Monopost si možno naživo pozrieť na čerpačkách ORLENU. Vystavený bude v Bratislave a v Košiciach.

25.10.2023 14:00
Monopost Scuderi AlphaTauri Foto: ,
Monopost Scuderi AlphaTauri váži necelých 800 kilogramov (aj s jazdcom). Maximálku má 370 km/h.
debata

Sieť čerpacích staníc ORLEN intenzívne expanduje nielen na Slovensku, ale v celom regióne strednej Európy. Jednak buduje vlastné čerpacie stanice, jednak sa rozrastá sieťou akvizícií. Len relatívne nedávno napríklad odkúpila na Slovensku 38 čerpacích staníc Slovnaft.

Aktuálne expanduje aj do Rakúska, kde prebrala 266 čerpacích staníc siete Turmöl. V súčasnosti do siete ORLEN patrí vyše 3 000 čerpacích staníc v šiestich krajinách – v Poľsku, na Slovensku, v Maďarsku, Nemecku, Česku a v Litve. Siedmou bude už spomínané Rakúsko.

Monopost Scuderi AlphaTauri  - príprava na...
Monopost Scuderi AlphaTauri  - príprava na...
+7Monopost Scuderi AlphaTauri  - príprava na...

Pri takto rýchlej expanzii sa logicky snaží zvýšiť aj povedomie o svojej značke, využíva na to aj partnerstvo s talianskym pretekárskym tímom F1 Scuderia AlphaTauri. Jazdia zaň Yuki Tsunoda z Japonska a Daniel Ricciardo z Austrálie. Už od včerajška (utorok 24. októbra) si možno monopost pozrieť na čerpacej stanici ORLEN v bratislavskom Lamači. Po týždni sa presunie do Košíc, kde si ho záujemcovia budú môcť pozrieť od utorka 31. októbra na čerpacej stanici ORLEN na Moldavskej ulici. Tam bude vystavený až do 7. novembra.

Scuderia AlphaTauri AT04 – základné technické informácie

Pohonná jednotka Honda RBPTH001
Typ motora spaľovací V6 s objemom 1,6 litra
Výkon motora (v kval. režime) cca 1 000 koní
Max. otáčky za min. 15 000
Zrýchlenie 0 – 100 km/h 2,1 s.
Zrýchlenie 0 – 200 km/h 4,2 s.
Max. rýchlosť 370 km/h
Prevodovka 8 st. + spiatočka
Karoséria monokok z karbónových vlákien
Pneumatiky 18 palcov, Pirelli
Hmotnosť 798 kg (s jazdcom a prázdnou nádržou)

(Vystavený model je zo sezóny 2023 a nemusí úplne presne odrážať tvar vozidiel za aktuálnej sezóny.)

„V posledných mesiacoch na Slovensku mohutne expandujeme. Formula 1 je na Slovensku veľmi populárna, a preto je pre nás excelentnou marketingovou platformou. Každý tretí zákazník čerpacích staníc na Slovensku je fanúšikom tejto športovej disciplíny a viac ako 30 percent našich zákazníkov podporuje sponzorstvo Scuderia AlphaTauri značkou ORLEN,“ povedal na margo vystavenia monopostu Marek Gieroń, konateľ spoločnosti ORLEN Unipetrol Slovensko.

Lenka Terpáková, hovorkyňa spoločnosti spoločnosti ORLEN Unipetrol Slovensko, uviedla pár dôvodov, pre ktoré by si motoristi mohli vybrať čerpacie stanice z ich siete: „Myslím si, že naši zákazníci určite ocenia prémiové palivá, ktoré ponúkame. Tie pomáhajú vyčistiť motor, predĺžia jeho životnosť a maximalizujú výkon. Navyše, vďaka vlastným tankovacím kartám Easy a Business môžu pri tankovaní získať zľavu na každom litri. V rámci gastro konceptu Stop Cafe si naši zákazníci k bohatej škále občerstvenia môžu dopriať chutnú kávu s označením Fairtrade,“ a doplnila: „Novinkou bude darčeková tankarta Easy s možnosťou nahratia ľubovoľnej sumy kreditu, ktorú spúšťame od 1.11. Ideálny darček pre motoristov v predvianočnom ča­se.“

debata chyba
Viac na túto tému: #formula 1 #čerpacie stanice #Orlen #Scuderia Alpha Tauri
Články podľa značiek