Prokurátorka navrhla zrušenie petržalského parkovacieho systému. Pokuty vraj nie sú právoplatné

Petržalka vraj neprevádzkuje parkovací systém v súlade s cestným zákonom a je vraj aj v rozpore so všeobecným záväzným nariadením hlavného mesta o dočasnom parkovaní.

19.03.2024 15:38
SR Bratislava Petržalka rezidenčné parkovanie BAX Foto: ,
Petržalský parkovací systém pravdepodobne skončí na súde.
debata (27)

Bratislavské noviny informovali, že prokurátorka podala protest proti zásadám parkovania v zónach regulovaného parkovania v Petržalke. Ten môže napokon viesť k zrušeniu celého súčasného parkovacieho systému v tejto bratislavskej mestskej časti.

Podľa prokurátorky Krajskej prokuratúry Bratislava sú petržalské zásady parkovania v rozpore s cestným zákonom a sú aj v rozpore so všeobecným záväzným nariadením hlavného mesta o dočasnom parkovaní motorových vozidiel, píšu Bratislavské noviny. Problémom podľa prokuratúry je aj to, že prevádzka rezidenčného parkovacieho systému nie je výkonom štátnej správy. Tou je len „určenie použitia dopravných značiek, dopravných zariadení a povoľovanie vyhradených parkovísk,“ píšu noviny v článku Petržalské parkovacie zóny sú podľa prokurátorky neplatné, pokuty nemajú právny základ.

Petržalka považuje protest prokurátorky za bezdôvodný, takže celá záležitosť zrejme skončí na súde. Podľa odborníkov je to pomerne komplikovaný prípad, ktorý nemusí pre bratislavskú mestskú časť v každom prípade skončiť dobre. Detailnejšie je celá záležitosť rozobraná vo vyššie citovanom článku.

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #pokuty za parkovanie #parkovanie v Petržalke #Bratislavský parkovací asistent
Články podľa značiek