Hyundai ix-ONIC sa bude od roku 2010 vyrábať v Žiline

Automobilka Hyundai patrí na ženevskom autosalóne k tým aktívnejším. Okrem bežnej sériovej produkcie vystavuje aj štúdiu ix-ONIC. Sériová verzia konceptu ix-ONIC má od roku 2010 schádzať z výrobných pásov žilinského závodu.

09.03.2009 14:31
Hyundai ix-IONIC Foto:
Hyundai ix-IONIC
debata

Atraktívne SUV s pohonom všetkých kolies je dielom európskeho dizajnérskeho a vývojového centra automobilky Hyundai v Rüsselsheime. Podľa vyjadrení predstaviteľov automobilky je ix-ONIC nositeľom prvkov, ktoré budú v krátkej budúcnosti udávať smer dizajnu modelov Hyundai v tomto segmente. Voľne preložené to znamená, že sa pozeráme na nástupcu modelu Tuscon, ktorého sériová výroba bude prebiehať v závode v Žiline.

Štúdia ix-ONIC mala atraktívne 21-palcové disky... Foto: Hyundai
Hyundai ix-IONIC Štúdia ix-ONIC mala atraktívne 21-palcové disky kolies.

Koncept má päťdverovú karosériu s dĺžkou 4400 mm, šírkou 1850 mm a výškou 1650 mm. Rozmery sa v sériovej podobe pravdepodobne mierne zmenia, čo však môže ostať bez zmeny, je motor poháňajúci ix-ONIC. Je ním prepĺňaný benzínový štvorvalec 1.6 GDi s priamym vstrekovaním paliva produkujúci výkon 129 kW (175 k). Spolupracuje s dvojspojkovou prevodovkou a vďaka Štart-Stop systému produkuje len 149 g CO2 na km.

debata chyba
Články podľa značiek