Driver Power: Tieto malé autá a kompakty sú podľa Britov najspoľahlivejšie

Nielen SUV a crossovery sú praktické autá na každý deň. Segmenty malých a kompaktných áut majú stále čo ponúknuť a často aj za priaznivé prevádzkové náklady. Lenže aby sa kúpa ojazdeného vozidla vyplatila, je dôležité, aby vynikalo v spoľahlivosti.

08.04.2024 06:00
debata (1)
Ford EcoSport je podľa Britov veľmi spoľahlivý.... Foto: Ford
Ford Eco Sport 2018 Ford EcoSport je podľa Britov veľmi spoľahlivý. Skončil na druhej priečke.

Pomocnú ruku v tomto prípade podáva anketa Driver Power, ktorú pravidelne uskutočňuje britský magazín Auto Express. V nej sa motoristi vyjadrujú k rôznym oblastiam exteriéru, interiéru, kvality a, samozrejme, spoľahlivosti. Ide teda o subjektívnu anketu, ale údaje pochádzajú z každodenného života.

CR-Cars-Crop-border-tax-would-raise-american-cars-prices-too-say-makers-01-17 Čítajte aj Driver Power: 10 najspoľahlivejších rodinných áut podľa britských motoristov

Po analýze dát magazín vytvorí rebríčky podľa segmentov a priradí im percentuálne skóre. Čím viac percent auto získa, tým je spoľahlivejšie. A keďže malé autá a autá nižšej strednej triedy patria stále medzi vyhľadávané segmenty medzi ojazdenými autami, Auto Express zostavil poradie tých najspoľahlivejších. Automobily zo spomínaných tried tvoria väčšinu rebríčka, ale sú medzi nimi aj dva kompaktné crossovery a jedno SUV, ktoré sú zjavne v Spojenom kráľovstve vnímané inak ako u nás. Nájdete ich na nasledujúcich stranách.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #spoľahlivosť áut #Driver Power #Auto Express #kompaktná trieda #segment B
Články podľa značiek