Škoda Elroq: Toto je prvá snímka nástupcu Karoqa. Bude elektrický

Druhý elektromobil Škody bude mať podobu kompaktného SUV, ktorý by mal časom nahradiť Karoq. Do premiéry už nie je ďaleko. Predstaví sa 15. marca. Zatiaľ ako koncept.

07.03.2024 20:00
Škoda Elroq Concept - video 2024 Foto:
Kompaktné SUV Škoda Elroq sa predstaví najprv v podobe konceptu. Škoda sa s ním neponáhľa, pretože k prvým zákazníkom má doraziť až v budúcom roku. Či finálnej verzii ostane svietiaci nápis Škoda, nie je isté.
debata (1)

Škoda chce, aby do konca dekády tvorili elektromobily 70 % jej predajov. A usilovne na tom pracuje. Ako vieme, do roku 2026 predstaví celkovo šesť elektrických noviniek, medzi nimi elektrickú „Fabiu“, luxusné 7-miestne SUV odvodené od štúdie Vision 7S, elektrické kombi ako nástupcu Octavie, malý lacný elektromobil s cenou pod 25 000 eur a k tomu kompaktné SUV Elroq, ktoré v ponuke nahradí súčasný Karoq. Práve posledný menovaný už čoskoro uvidíme. Škoda totiž oznámila, že 15. marca odhalí koncept druhého elektrického modelu. A čo iné by to malo byť ak nie práve Elroq.

Pozrite si Elroq v prvom videu

Video

Zamestnanci Škody ho však dávno dôverne poznajú, pretože skúšobná výroba Elroqu beží už od 22. decembra v materskom závode v Mladej Boleslavi. Prvá videoupútavka ukazuje prednú časť Elroqu s výrazným svetelným podpisom a dokonca so svietiacim nápisom Škoda. Či sa dostane aj do finálnej sériovej verzie, zatiaľ netušíme. Je zaujímavé, že napriek skutočnosti, že Elroq schádza z montážnych liniek, dala Škoda prednosť konceptu. Je to však dané tým, že do predaja sa má dostať až v roku 2025. Takže výstavný debut by mohol prebehnúť na jeseň. Elroq sa v hierarchii Škody postaví pod Enyaq.

Škoda Elroq - model 2023 Čítajte viac Škoda Elroq: Elektrický ‘Karoq‘ je už na linkách. Nábeh prebieha hladko

Spolu s ukážkou štúdie zverejní česká značka aj svoje výsledky za rok 2023 a tiež aktualizované plány do budúcnosti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Concept #koncept #Škoda Elroq
Články podľa značiek