Škoda Elroq: Elektrický ‘Karoq‘ je už na linkách. Nábeh prebieha hladko

Podnikové noviny Škodovácky odborár informovali o úspešnom spustení testovacej fázy výroby druhého elektromobilu Škody na platforme MEB. Prvý Elroq zišiel z linky už koncom decembra.

11.01.2024 18:00
debata (2)
Na rozdiel od Škody Enyaq bude mať menší Elroq... Foto: Škoda-Auto
Škoda Elroq - model 2023 Na rozdiel od Škody Enyaq bude mať menší Elroq prioritne predný náhon. Ponuku verzií 4x4 to ale nevylučuje. Jeho podobu naznačuje zatiaľ iba tento model.

Škoda chce, aby do konca dekády tvorili elektromobily 70 % jej predajov. A usilovne na tom pracuje. Ako vieme, do roku 2026 predstaví celkovo šesť elektrických noviniek, medzi nimi elektrickú „Fabiu“, luxusné 7-miestne SUV odvodené od štúdie Vision 7S, elektrické kombi ako nástupcu Octavie, malý lacný elektromobil s cenou pod 25 000 eur a k tomu kompaktné SUV, ktoré v ponuke nahradí súčasný Karoq. Práve s ním súvisia nové informácie. Hoci Elroq ešte nemá za sebou výstavnú premiéru, jeho výroba už beží v materskom závode Škody v Mladej Boleslavi.

Škoda detailne ukázala, ako sa vyrába nový Superb na Slovensku

Video
Škoda Octavia - facelift 2024 Čítajte viac Škoda Octavia: Toto je prvá snímka faceliftu. Bude radikálny?

Ako informujú podnikové noviny Škodovácky odborár, prvý Elroq zišiel z výrobnej linky presne 22. decembra. „Samozrejme, novinka vzbudila záujem mnohých ľudí, pretože ide o veľmi vydarené auto a je potrebné pochváliť pracovníkov montáže, ako sa s tým popasovali, pretože auto zišlo z pásov na ‘prvú dobrú‘ a má za sebou všetky funkčné skúšky,“ píšu noviny pre zamestnancov podniku. Spustenie produkcie, aj keď len skúšobnej, nie je veľkým prekvapením, pretože svetový debut má Elroq absolvovať už vo februári. Na druhej strane si naň ešte počkáme, pretože na trh dorazí až v marci 2025.

Škoda Enyaq iV - 2024 Čítajte viac Vynovená Škoda Enyaq odhalila tajomstvá. So starou batériou prejde viac

Objednávky Škoda otvorí v priebehu leta. Novinka, ktorú poznáme zatiaľ len v podobe modelu, má prísť s novými dizajnovými prvkami štýlu Modern Solid, ktorý demonštrovala Škoda na oveľa väčšom koncepte Vision 7S. Elroq sa zaradí v ponuke pod Kodiaq a Enyaq. Jeho základom bude nová platforma MEB s primárne predným náhonom, čo je veľký rozdiel v porovnaní s Enyaqom, ktorý má zadný náhon. Vďaka tomu by mal byť Elroq lacnejší. Technické údaje, kapacitu batérií či údaje o dojazde Škoda ešte nezverejnila. Nie je však tajomstvom, že z Elroqu vznikne aj ostrá verzia RS.

scala a kamiq Čítajte viac Škoda Scala a Kamiq už aj ako Monte Carlo. Hrajú sa na RS

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #výroba áut #výroba elektromobilov #Škoda Elroq
Články podľa značiek