Škoda Scala a Kamiq už aj ako Monte Carlo. Hrajú sa na RS

Logom RS sa dnes môžu pochváliť v ponuke Škody len modely Octavia a Enyaq iV. V tých ostatných sa o viac emócií starajú len verzie Monte Carlo. Pod kapotou síce koní nepribudlo, ale „červeno-čierny“ tuning funguje ako magnet.

13.12.2023 09:00
scala a kamiq Foto:
Scala a Kamiq Monte Carlo opäť kombinujú čierne lesklé prvky s červeným lakom Velvet. Na výber sú však aj iné odtiene - modrý Energy či biely Candy.
debata (2)

Škoda predstavila prvýkrát verziu Monte Carlo spolu s druhou generáciou Fabie. Pôvodne malo ísť o limitovanú sériu 5 000 vozidiel. Lenže úspech červeno-čierneho tunigu bol obrovský. Z prívlastku Monte Carlo sa stal doslova hit. A tak začalo červených škodoviek, ktoré sa aj bez extra koní pod kapotou hrali na RS, pribúdať. Táto móda neobišla dokonca ani Yeti či avantgardný Roomster. Dnes je preto výbavový stupeň Monte Carlo prirodzenou súčasťou prakticky všetkých modelov, ktoré sa nemôžu pýšiť logom RS. Najnovším prírastkom v portfóliu sú nedávno modernizovaní súrodenci Scala a Kamiq Monte Carlo.

Škoda detailne ukázala, ako vyrába nový Superb na Slovensku

Video

Overenú receptúru Škoda nemenila. Scala a Kamiq dostali lesklú čiernu masku, čierne zrkadlá aj čierne prahy a nápisy Monte Carlo na predných blatníkoch. V sérii je tiež panoramatická strecha, ktorá pri Scale plynulo prechádza až do predĺženého zadného okna. Nechýbajú 17-palcové lesklé čierne disky Kajam, za príplatok osemnástky Ursa ani tónované okná Sunset, ktoré posilňujú dramatický vzhľad. Technologický imidž dávajú týmto dvojčatám nové Matrix LED svetlá, ktoré sú súčasťou štandardnej výbavy. Kamiq má navyše v čiernom vyhotovení aj zadný difúzor a strešné lyžiny. Na výber sú okrem typického červeného laku Velvet aj modrý odtieň Energy či biely Candy.

Interiér má kožený volant, kožou obšitú palubnú... Foto: TASR, Škoda-Auto
Škoda Scala - 2023 Interiér má kožený volant, kožou obšitú palubnú dosku, karbónové dekorácie aj športové sedadlá.

V interiéri sú jasným znamením športovej charizmy anatomické sedadlá s integrovanými opierkami hláv, čierny kožený volant a palubná doska či výplne dverí obšité umelou kožou s karbónovou štruktúrou. Štandardom je ambientné osvetlenie. Balík asistenčných systémov obsahuje výstrahu pred kolíziou či udržiavanie v jazdnom pruhu. Z luxusných prvkov spomeňme dvojzónovú klimatizáciu, bezkľúčové štartovanie alebo vyhrievané sedadlá. Pod kapotou však viac výkonu nečakajte. V ponuke sú identické benzínové motory – 3-valec 1,0 TSI evo2 (70, 81 kW) a 4-valec 1,5 TSI evo2 (110 kW).

Škoda Scala Monte Carlo - 2023
Škoda Kamiq Monte Carlo - 2023
+7Škoda Scala - 2023

S výnimkou najslabšieho 3-valca s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou sú ostatné motorizácie vybavené buď 6-stupňovým manuálom, alebo 7-stupňovou dvojspojkovkou prevodovkou DSG. Škoda Scala Monte Carlo začína na cene 21 140 eur a s výkonnejším 4-valcom na 23 870 eurách. Za Kamiq Monte Carlo zaplatíte najmenej 22 580 eur a za 4-valcovú verziu 27 760 eur. Za digitálny 10-palcový prístrojový panel, adaptívny tempomat, 9,2-palcový infotainment Amundsen s navigáciou či novinku v podobe elektrického otvárania piatych dverí pomocou nožného senzora, si však už musíte priplatiť.

scala a kamiq Čítajte viac Modernizované modely Škoda Kamiq a Scala si už možno objednať. Poznáme ceny

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Kamiq #Škoda Scala
Články podľa značiek