Škoda chystá v piatok prekvapenie. Elroq to však asi nebude

Dali sme sa nachytať? Škoda minulý týždeň oznámila, že na výročnej tlačovej konferencii predstaví koncept úplne nového elektromobilu. Domnievali sme sa, že pôjde o Elroq, ktorý mal pôvodne debutovať v marci. Tak to však vôbec byť nemusí.

11.03.2024 18:00
Škoda Elroq Concept - video 2024 Foto:
Ak nebude elektromobil, ktorý ukáže Škoda v piatok 15. marca, dlho avizovaným Elroqom, s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o takzvané Small BEV s dĺžkou približne 4,1 metra a kufrom veľkým ako má Scala.
debata (1)

Škoda pripravuje do roku 2026 hneď šesť nových elektromobilov. Tým druhým, ktorý sa predstaví po Enyaqu, bude elektrické SUV Elroq. Veľa o ňom nevieme, no je isté, že časom nahradí Karoq a že ho už v skúšobnej sérii vyrábajú v materskom závode Škody v Mladej Boleslavi. Poznať sme ho mali už dávnejšie, pretože pôvodne sa šuškalo, že svetovú premiéru absolvuje Elroq na autosalóne v Ženeve, teda na prelome apríla a marca.

Škoda - lacné indické SUV Čítajte viac Škoda vyvinie pre Indiu malé SUV. Na trh príde v roku 2026

Lenže Škoda, a vlastne celý koncern Volkswagen, sa rozhodla, že na brehoch ženevského jazera vystavovať nebude. Premiéra Elroqa sa tak odložila. No keď minulý týždeň Škoda oznámila, že na výročnej konferencii 15. marca ukáže úplne nový elektromobil, zdalo sa, že nemôže ísť o nič iné ako o Elroq. Nesedela len jedna informácia. Tlačová správa totiž uvádzala, že má ísť o koncept. Prečo by však Škoda ukazovala Elroq v podobe konceptu, keď ho má de facto na linkách?

Škoda - Small BEV Foto: Škoda-Auto
Škoda - stratégia do roku 2026 Škoda - Small BEV

Pozrite si tajomnú novinku v prvom videu

Video

Odpoveď môže byť len jedna. Avizovaný koncept nebude Elroqom. Škoda nám dá jednoducho nahliadnuť do o čosi vzdialenejšej budúcnosti. Malo by ísť o jej tretí elektromobil. Aký? To môžeme len hádať, ale na základe videa sa zdá, že zamieri pod Elroq. Bude teda menší. To znamená, že s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o auto, ktoré v rámci stratégie Explore More označila Škoda ako Small BEV. Buď o SUV, ktoré by mohlo byť nástupcom súčasného Kamiqa, alebo o „elektrickú Fabiu“, prípadne zastúpi oba.

Škoda - stratégia do roku 2026 Čítajte viac Škoda vyvíja elektromobil s cenou pod 20-tisíc eur. Možno bude z Indie

Škoda o ňom už dávnejšie prezradila, že jeho odhadovaná cena by sa mala pohybovať od 25 000 eur, malo by mať karosériu v štýle SUV s dĺžkou 4,1 metra, kufor porovnateľný so Scalou a že do predaja zamieri v roku 2025. To vysvetľuje, prečo v marci debutuje koncept. Na viac informácií si však budeme musieť ešte štyri dni počkať. A nie je vylúčené, že spolu s konceptom sa dozvieme aj oficiálny názov. V súčasnosti má registrované napríklad názvy Kwiq, Kymaq, Kylaq, Kariq a Kyroq.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Concept #koncept #elektromobily #Škoda-Auto
Články podľa značiek