TÜV Report 2024: Ktoré malé autá sú spoľahlivé a ktorým je lepšie sa vyhnúť?

Ak niekto zháňa ojazdené auto a plánuje ho využívať prevažne v mestskej premávke, nie je na škodu zamerať sa spoľahlivosť jednotlivých modelov, aby sa jeho prevádzka postupne nepredražila.

12.02.2024 06:00
debata
Mazda 2 patrí dlhodobo k spoľahlivým malým autám. Foto: Mazda
Mazda 2 2020 Mazda 2 patrí dlhodobo k spoľahlivým malým autám.

TÜV reporty od nemeckej siete technických kontrol majú svojich odporcov pre metodiku, ktorá sa zameriava len na zákonné požiadavky a nezohľadňuje počet prejdených kilometrov, no zároveň poskytuje každoročne niekoľkomiliónovú databázu skontrolovaných áut, ktorá zvyšuje jej objektivitu. Do tohtoročného vydania sa dostalo 221 modelov a medzi nimi sú aj bežne dostupné autá segmentov A a B. Tie nie vždy dokážu plniť úlohu univerzálneho auta ako kompakty alebo SUV a crossovery, ale v preplnených mestách uľahčujú parkovanie a majiteľov tešia únosnými prevádzkovými nákladmi.

Tesla - servis Čítajte aj TÜV Report 2024: Megarebríček spoľahlivosti áut má víťazov aj porazených. Ako je na tom to vaše?

Lenže aj v týchto kategóriách sa nájdu modely, ktorým sa poruchy vyhýbajú a ktoré sú v servisoch pričasto. V rámci kategórie dvojročných a trojročných áut sme sa zamerali na tie najspoľahlivejšie a najmenej spoľahlivé. Ich zoznam nájdete na nasledujúcich stranách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TÜV Report #spoľahlivosť áut #malé autá
Články podľa značiek