Mercedes-AMG GLC 43 Coupe: Elegantný aj športový zároveň. Ale iba so 4-valcom

Ekologický prístup doháňa aj športové divízie automobiliek. Najnovším príkladom je športové SUV-kupé v Affalterbachu, ktoré síce výkonom nešetrí, no musí si vystačiť so štvorvalcom pod kapotou.

02.10.2023 10:00
Mercedes-AMG GLC 43 Coupe Foto:
Hlavným odlišovacím znamením oproti štandardnému SUV je splývavá strecha.
debata

Nová generácia modelu Mercedes-AMG GLC SUV sa predstavila v júli a teraz prišiel rad na jeho elegantnejší a módnejší derivát so splývavou strechou. Práve tá je hlavným odlišovacím znamením, keďže ostatné dizajnové črty sú pochopiteľne zhodné s variantom štandardne tvarovaného SUV. Platí to aj o interiéri s digitálnym prístrojovým štítom a centrálnou obrazovkou infotainmentu MBUX.

Mercedes-AMG GLC 43 Coupe
Mercedes-AMG GLC 43 Coupe
+6Mercedes-AMG GLC 43 Coupe

Pri modeloch športovej divízie AMG je kľúčový jazdný výkon a schopnosti pohonného ústrojenstva. Lenže tu príde hádam najväčšie sklamanie pre fanúšikov AMG a tým je dvojlitrový štvorvalec pod kapotou. Hoci má výkon 310 kW (421 k) a môže počítať s podporou mild-hybridnej techniky v podobe 10-kilowattového elektromotora, reputáciu šesťvalca bude doháňať len ťažko.

Mercedes-AMG GLC 43 Coupe
Mercedes-AMG GLC 43 Coupe
+2Mercedes-AMG GLC 43 Coupe

Snažiť sa o to bude aj krútiacim momentom 500 Nm a deväťstupňovou automatickou prevodovkou AMG Speedshift MCT 9G. Pohon oboch náprav vrátane funkcie natáčania zadných kolies má rozdelený výkon v pomere 31:69. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h prebehne za 4,8 sekundy a maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h.

Mercedes-AMG GT Coupe Čítajte aj Mercedes-AMG GT Coupe: Nová generácia je väčšia a ťažšia, ale aj praktickejšia

Dynamike auta zodpovedajú aj brzdy. Predné s priemerom 370 milimetrov majú štyri piestiky a zadné s priemerom 360 milimetrov jeden piestik. Adaptívny podvozok prispôsobuje tuhosť tlmičov podľa zvoleného jazdného režimu. Na výber sú tri voľby, a to Komfort, Sport a Sport+.

Prémiovú atmosféru na palube dopĺňa čalúnenie... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-AMG GLC 43 Coupe 10 Prémiovú atmosféru na palube dopĺňa čalúnenie kožou Nappa.

Prémiovú atmosféru na palube dopĺňa čalúnenie kožou Nappa, AMG športové pedále, hliníkové páčky pod volantom na manuálne radenie rýchlostí a podsvietené logo na prahoch dverí. V rámci príplatkovej výbavy je k dispozícii head-up displej a telemetrický systém AMG Track Pace pre meranie rôznych veličín počas jazdy na okruhu.

Mercedes-AMG GLC 43 kupé príde na trh v priebehu roka 2024. Cenu výrobca zatiaľ nezverejnil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #Mercedes-AMG #Mercedes-AMG GLC 43 Coupé
Články podľa značiek