BMW M4 predstavia na súťaži elegancie v Pebble Beach. Zatiaľ ako koncept

Nové BMW radu 4 ešte nestihlo absolvovať svetovú premiéru na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom a divízia M už finišuje s prípravou ostrej verzie M4.

19.08.2013 06:00
BMW-M4 Coupe Concept Foto:
Koncept BMW M4 je lakovaný špeciálnou zlatou farbou. S tou kontrastuje množstvo karbónových dielcov.
debata

Ukáže sa za pár dní v Kalifornii na prestížnej prehliadke elegancie Concours d’Elegance v Pebble Beach. Zatiaľ síce len ako koncept, no ako sme pri mníchovskej značke zvyknutí, od reality nebude mať ďaleko.

Ochutnávku, akoby mohla vyzerať najostrejšia štvorka BMW, priblížilo už dávnejšie predstavením športového paketu M Performance. Ale ako vidno, tuning M4 pôjde ešte ďalej. Koncept je lakovaný špeciálnou zlatou farbou Aurum Dust, teda zlatý prach.

Vpredu sa BMW M4 Concept pozerá na svet... Foto: BMW
BMW-M4 Coupe Concept Vpredu sa BMW M4 Concept pozerá na svet reflektormi založenými výlučne na LED technológii.

S tou kontrastuje množstvo karbónu. Presnejšie ide o plasty vystužené uhlíkovými vláknami CFRP. Z tohto ultraľahkého materiálu je vyrobená strecha, spodná lišta predného nárazníka, neodmysliteľný zadný difúzor, no vykúka aj spoza nádherných 20-palcových diskov kolies s karbónovo-keramickými brzdami.

Priam provokatívne pôsobia veľké sacie otvory v prednom nárazníku, čierne lišty ľadviniek, výduchy Air Breather na blatníkoch, ale aj štvorica koncoviek výfukov integrovaných do difúzora.

Vzadu upúta štvorica koncoviek výfukov... Foto: BMW
BMW-M4 Coupe Concept Vzadu upúta štvorica koncoviek výfukov integrovaná do karbónového difúzora.

Na informácie o technike je BMW zatiaľ skúpe. Isté však je, že mohutný atmosférický 8-valec z pôvodného BMW M3 Coupé nahradí preplňovaný radový 6-valec S55 s výkonom 335 kW a krútiacim momentom 550 Nm. Jeho silu bude s najväčšou pravdepodobnosťou spracúvať nová 8-stupňová dvojspojková prevodovka.

Na sériovú verziu si však budeme musieť ešte chvíľu počkať. Mníchovská automobilka ju predstaví najskôr na jarnom autosalóne v Ženeve.

BMW M4 Concept
BMW M4 Concept
+5BMW M4 Concept
debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #BMW #Concept #M4 #Pebble Beach #súťaž elegancie
Články podľa značiek