Peklo vo Zvolene - z jednej strany semafora päťkilometrová kolóna, z druhej päť áut

Semafor s časovačom robí z dopravy vo Zvolene pre vodičov peklo. Pri obyčajnom zúžení cesty do jedného pruhu vznikajú veľké zápchy. Pozrite si video TV Pravda, ktoré dokumentuje dopravnú situáciu vo Zvolene v smere na Lučenec.

17.07.2019 06:00 , aktualizované: 11:49
debata (18)

VIDEO: Pozrite si vo videu TV Pravda, akú absurdnú situáciu vytvoril semafor vo Zvolene. Z jednej strany päťkilometrová kolóna, z druhej päť áut.

Video

Vo Zvolene sa opravujú dva dôležité úseky na ceste prvej triedy, ktorá je výpadovkou na Lučenec. Dopravu riadia v oboch prípadoch semafory, ktoré zdá sa vôbec nezohľadňujú dopravnú situáciu. Niekto ich nastavil tak, že interval v smere do mesta ako aj z mesta je rovnaký. Keďže napríklad v piatok sa značná časť Slovenska presúvala zo západu na východ Slovenska práve cez Zvolen a ďalej na rýchlostnú cestu R2 na Košice, v smere na Lučenec čakala približne hodinu na zelenú asi 5-kilometrová kolóna áut, v opačnom smere do Zvolena však v rovnakom čase stálo len päť vozidiel. Možná obchádzka cez Lieskovec priamo na ceste ponúknutá nebola a tak ju využili len tí, ktorí mali nastavenú navigáciu.

Denník Pravda kontaktoval k situácii Slovenskú správu ciest (SSC). „Situácia na opravovanom úseku je nám známa a pravidelne monitorovaná, semafory sú nastavené na interval tri minúty (z toho 2,5 minúty svieti zelená a pol minúty je čas na vyprázdnenie cesty),“ reagovala Lenka Salvianyová z kancelárie generálneho riaditeľa SSC.

Cez deň počas prác je doprava podľa nej riadená regulovčíkmi a po ukončení prác sa doprava riadi semaformi. „V čase špičky v piatok mohlo dôjsť nahromadeniu vozidiel z jednej strany, ale tomu sa v čase špičky dá len obtiažne vyhnúť. Plynulosť dopravy je denne kontrolovaná príslušníkmi polície aj pracovníkmi Slovenskej správy ciest,“ informovala Salvianyová.

Predpokladané ukončenie prác na celom úseku je podľa SSC plánované na piatok 19.7.2019 popo­ludní, premávka bez obmedzenia bude podľa Salvianyovej spustená v sobotu v priebehu dopoludnia.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #cesta #semafor #opravy #Zvolen
Články podľa značiek