Pri Prešove sa rúbu stromy a krovie. Severný obchvat začína rásť

Trasa severného obchvatu Prešova je na začiatku úseku západne od mesta napojená na diaľnicu D1 v mimoúrovňovej križovatke Prešov, západ. Na konci je v križovatke Prešov, sever napojená na jestvujúcu cestu I/68. Celková dĺžka úseku je 4,3 km.

15.02.2020 14:00
debata (1)
Video

Michaela Michalová, hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti, sa vyjadrila, že momentálne na R4 zhotoviteľ pracuje hlavne na križovatke Prešov, sever, kde vykonáva práce na príprave územia, teda výruby stromov a krovia, preložkách inžinierskych sietí, prístupovej ceste k severnému portálu tunela Bikoš a zabezpečuje archeologický a pyrotechnický prieskum. Ďalej sa pracuje na moste na prístupovej ceste cez potok Dzikov a moste cez údolie rieky Torysa.

V priebehu mesiaca december zhotoviteľ začal práce aj na hrubých terénnych úpravách severného portálu tunela a dočasne preložil cyklistický chodník, ktorý bol v kolízií so staveniskom.

Nový úsek R4 bude dlhý 4,3 kilometra a bude sa stavať v plnom profile. Dvojrúrový tunel Bikoš má dĺžku 1 155 metrov a úsek bude tvoriť spolu deväť mostov. Celková dĺžka mostných objektov bude 1 367 metrov. Súčasťou bude jeden objekt protihlukovej steny s dĺžkou 699 metrov. Zmluvná cena je takmer 143 miliónov eur bez DPH.

Práce na dlhoočakávanom obchvate Prešova sa začali v pondelok 29. júla 2019. Víťazným uchádzačom sa stala spoločnosť Váhostav-SK spolu so spoločnosťou TuCon.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #R4 #Obchvat Prešova
Články podľa značiek