Video: Vodič sa rútil Prahou 170 km/h, nabúral a na policajtov vytiahol obušok

Podľa českej polície išiel vodič po Prahe ako šialený rýchlosťou 170 km/h, nabúral do stĺpa a na policajtov vytiahol slzný plyn a teleskopický obušok. Pritom nebol pod vplyvom alkoholu a šoféroval auto, ktoré vlastnil.

19.04.2021 12:03
debata (3)
VIDEO: Pozrite si autentické zábery z nahánačky po Prahe.
Video

Všetko sa to začalo nahlásením dopravnej nehody v areáli nemocnice na Bulovce, kde mal vodič svojím autom nacúvať do sklenených dverí urgentného príjmu a ujsť preč. Na miesto vyrazili policajti z oddelenia dopravných nehôd, aby haváriu prešetrili. Keď sa však k miestu blížili, všimli si, že vozidlo, ktoré nehodu spôsobilo, sa snaží ujsť, preto ho chceli zastaviť.

Vodič nereagoval na výzvy policajtov a snažil sa ich striasť, pričom zúrivo kľučkoval po ceste, jazdil v protismere, prechádzal križovatky na červenú a niekoľkokrát takmer spôsobil dopravnú nehodu. Prenasledovanie sa skončilo po 25 kilometroch, kde vodič narazil do stĺpa svetelnej signalizácie.

„To však nebol koniec jeho besnenia. Vo vozidle sa zamkol a nechcel z neho vystúpiť,“ uvádza Polícia Českej republiky na svojich stránkach. Policajti teda museli rozbiť okno, aby muža dostali z vozidla von. „To ale muž vytiahol teleskopický obušok a slzotvorný plyn, ktorým začal po policajtoch striekať,“ dodáva polícia. Preto došlo zo strany policajtov na použitie taseru.

Päťdesiatpäťročný muž bol na mieste podrobený dychovej skúške aj testu na drogy, všetko s negatívnym výsledkom. Vlastní vodičský preukaz, nie je v celoštátnom pátraní a vozidlo nie je ukradnuté.

Policajti zatiaľ motiváciu k tomuto činu nepoznajú, no situáciu prešetrujú. Vodičovi hrozí až 6-ročný pobyt za mrežami.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #auto #vodič #Polícia ČR
Články podľa značiek