Mikrobusom sa môžete odviezť až k Sliezkemu domu. Už aj tento víkend

Mikrobusy jazdia približne v polhodinových intervaloch, cena za jednosmernú jazdu je 10 eur/osoba. Dá sa za rovnakú sumu zviezť aj dolu, v tom prípade platíte vodičovi priamo na mieste.

05.06.2021 11:00
Štátne lesy TANAP, Sliezsky dom, mikrobus Foto:
Vývoz je aktuálne zabezpečovaný dvoma mikrobusmi v pravidelných, zväčša polhodinových intervaloch.
debata (2)

Štátne lesy TANAP-u vychádzajú v ústrety turistom a prichádzajú s novou službou pre návštevníkov Tatranského národného parku. Od stredy 2. júna ponúkajú možnosť vývozu záujemcov k Sliezskemu domu.

Prostredníctvom webovej stránky www.lesytanap.sk si v sekcii rezervácia prepravy môže ktokoľvek „zabookovať“ odvoz od odstavnej plochy nad Tatranskou Poliankou k horskému hotelu Sliezsky dom (1 670 m) vo Velickej doline, ktorý je východiskom pre mnohé zaujímavé túry.

Vývoz je momentálne zabezpečovaný dvoma mikrobusmi v pravidelných, zväčša polhodinových intervaloch v čase od 7.00 do 18.00 hodiny, horskí vodcovia so svojimi klientmi si autá môžu zarezervovať medzi 4.30 a 6.45 hodinou. Prepravu zabezpečujú Štátne lesy TANAP-u vo vlastnej réžii, služba je zatiaľ v testovacej prevádzke. Cena za vývoz je 10 eur na osobu, autobusy robia aj zvozy. Tie sa však nedajú objednať online, turisti zaplatia rovnakú sumu ako za vývoz priamo vodičovi.

Autovlak, preprava áut, Košice Čítajte viac Do Chorvátska môžete vlakom odviezť auto aj motorku. Pozrite si ceny

Rezerváciu je možné vykonať do 19:00 pred dňom prepravy. Záujemca o prepravu má možnosť z osobných alebo iných dôvodov zrušiť včas a adresne účasť na preprave zaslaním požiadavky na zrušenie prepravy e-mailom na prepravy@lesytanap.sk, pričom od neho budú vymáhané storno poplatky v plnej výške iba v prípade ak tak spraví neskôr ako o 18:00 pred dňom prepravy, inak je jej zrušenie bezplatné.

„Vnímame to predovšetkým ako príležitosť priblížiť tatranské doliny aj ľuďom, ktorým zdravotný či iný hendikep nedovolí absolvovať výstup po vlastných. Keďže už roky sa stretávame s takouto požiadavkou zo strany návštevníkov Tatier, rozhodli sme sa im v tejto letnej sezóne vyjsť v ústrety. Ak sa služba osvedčí, zvážime aj jej rozšírenie do iných lokalít,“ vysvetlil Ján Marhefka, riaditeľ Štátnych lesov TANAP-u.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Tatry #TANAP #mikrobus #Sliezsky dom
Články podľa značiek