Na pápeža autom (IV.): Toto sú odporúčané trasy do Šaštína

Pre návštevníkov, ktorí prídu osobnými autami, sú vyčlenené parkoviská podľa smeru príjazdu, pre autobusy sú taktiež vyčlenené záchytné parkoviská. Ich mapky zverejňujeme.

13.09.2021 10:00
SR Šaštín pápež návšteva21 prípravy TTX Foto:
Očakáva sa, že v Šaštíne sa s pápežom stretne niekoľko desiatok tisíc veriacich. Doprava v jeho okolí bude kolabovať.
debata

V súvislosti s omšou pápeža Františka v Šaštíne–Strážach, ktorá sa uskutoční 15. septembra, bude potrebné počítať s viacerými dopravnými obmedzeniami.

Kontrolné body pre vstup na podujatie sa otvárajú pre návštevníkov v utorok (14. 9.) od 22:00 Sektory a vstupy na omšu sa uzavrú na ďalší deň o 8.00 h. „Parkovanie v okolí podujatia je pre príjazd autobusov vopred stanovený a pre návštevníkov, ktorí prídu osobnými autami, sú vyčlenené parkoviská podľa smeru príjazdu. Z odstavných plôch sa budú návštevníci presúvať pešo po vyznačenej trase, ktorá vedie po ceste. Odhadovaný čas presunu je približne 20 až 25 minút,“ uviedla Bardyová.

Prešov, pápež, pódium Čítajte viac Na pápeža autom (III.): Pozor v Prešove. Tieto ulice budú uzavreté Mexiko Vatikán pápež Ciudad Juarez Čítajte viac Na pápeža autom (II.): Dopravu obmedzia aj v Košiciach. Buďte pripravení Pápež František Čítajte viac Na pápeža autom (I.): Pozor, Bratislavu čakajú policajné manévre!

Mesto a okolité cesty sa uzavrú 14. septembra od štvrtej popoludní. "Vstup do mesta bude umožnený najmä osobám, ktoré v meste bývajú, pracujú, návštevníkom a organizátorom. Otvorenie parkovísk pre návštevníkov bude v ten istý deň o 18.00 h.

zväčšiť Návšteva pápeža - dopravné obmedzenia v Šaštíne... Foto: Polícia SR
sastin Návšteva pápeža - dopravné obmedzenia v Šaštíne 14. a 15. septembra.

Úplné uzavretie diaľnice D2 v smere do ČR a trasy do mesta Šaštín-Stráže bude 15. septembra v čase od 7:00 do 13:00 a diaľnica D2 v smere od ČR bude uzavretá od 11:00 do 13:00," informovala hovorkyňa Prezídia PZ. Obchádzková trasa bude zabezpečená prenosným dopravným značením po trase Senica – Borský Mikuláš – Lakšárska Nová Ves – Borský Sv. Jur – Sekule – Kúty.

Toto sú doporučené príjazdové trasy tak, ako sú spresnené aj na oficiálnej stránke návštevy pápeža v Šaštíne.

Opis príjazdových trás

V smere od Bratislavy/Brna (CZ:)

  • odporúčame využiť diaľnicu D2 až po zjazd Kúty. Následne pokračovať po ceste číslo 2/I až po okružnú križovatku v obci Kúty. Následne sa prvým zjazdom pripojiť na cestu číslo 500/II cez obce Kúty a Čáry až do katastrálneho územia mesta Šaštín-Stráže.

Pred vjazdom do mesta je potrebné odstaviť vozidlo na vyznačených odstavných parkoviskách podľa pokynov príslušníkov PZ SR a usporiadateľov. Z parkoviska je potrebné sa po vyznačenej trase peši presunúť na miesto konania svätej omše. Peší presun trvá cca 19 minút.

  • Rovnako je možné z diaľnice D2 použiť zjazd Moravský Svätý Ján a pokračovať po ceste číslo 2/I až do obce Moravský Sv. Ján. V obci, na kilometri 30,5 odbočiť vľavo na cestu 1140/III a pokračovať cez obce Sekule, Borský Sv. Jur a Kuklov až po katastrálne územie mesta Šaštín-Stráže.

Pred vjazdom do mesta je potrebné odstaviť vozidlo na vyznačených odstavných parkoviskách podľa pokynov príslušníkov PZ SR a usporiadateľov. Z parkoviska je potrebné sa po vyznačenej trase peši presunúť na miesto konania svätej omše. Peší presun trvá cca 15 minút.

zväčšiť Záchytné parkoviská preosobné autá. Foto: mestosastinstraze.sk
editor-1-95-sk 1 Záchytné parkoviská preosobné autá.

V smere od Malaciek:

  • odporúčame využiť cestu číslo 2/I cez obec Veľké Leváre až do obce Moravský Sv. Ján. V obci, na kilometri 30,5 odbočiť vpravo na cestu 1140/III a pokračovať ako vyššie.
  • Rovnako v smere od Malaciek je možné využiť cestu číslo 590/II cez obce Studienka, Lakšárska Nová Ves a Borský Mikuláš. V obci na kilometri 28,0 odbočiť vľavo na cestu 1143/III a pokračovať až do katastra mesta Šaštín-Stráže.

Pred vjazdom do mesta je potrebné odstaviť vozidlo na vyznačených odstavných parkoviskách podľa pokynov príslušníkov PZ SR a usporiadateľov. Z parkoviska je potrebné sa po vyznačenej trase po ulici Jána Hollého a Štúrovej peši presunúť na miesto konania svätej omše. Peší presun trvá cca 30 minút.

zväčšiť Záchytné parkoviská pre autobusy. Foto: mestosastinstraze.sk
busy Záchytné parkoviská pre autobusy.

V smere od Skalice/Sudoměřice (CZ):

  • odporúčame použiť cestu číslo 426/II až po okružnú križovatku v meste Holíč. Na križovatke použiť 2. zjazd na cestu číslo 2/I. Po približne 1,5 km odbočiť vľavo na cestu číslo 590/II a po tejto ceste pokračovať cez obec Petrova Ves až do katastra mesta Šaštín-Stráže.

Pred vjazdom do mesta je potrebné odstaviť vozidlo na vyznačených odstavných parkoviskách podľa pokynov príslušníkov PZ SR a usporiadateľov. Z parkoviska je potrebné sa po vyznačenej trase po ulici Hviezdoslavovej a následne po pravom brehu rieky Myjava peši presunúť na miesto konania svätej omše. Peší presun trvá cca 25 minút.

V smere od Hodonína (CZ):

  • odporúčame použiť cestu číslo 51/I až po okružnú križovatku v meste Holíč. Na križovatke použiť prvý zjazd na cestu číslo 2/I a pokračovať ako vyššie.

Z ostatného územia SR:

je potrebné prísť do mesta Senica. V meste na hlavnej križovatke odbočiť na cestu 500/II a pokračovať cez obec Dojč až do mesta Šaštín-Stráže. Na úplnom začiatku mesta je potrebné odstaviť vozidlo na vyznačených odstavných parkoviskách podľa pokynov príslušníkov PZ SR a usporiadateľov. Z parkoviska je potrebné sa po vyznačenej trase miestnou komunikáciou, križujúc ulicu Hviezdoslavovu a následne po pravom brehu rieky Myjava peši presunúť na miesto konania svätej omše. Peší presun trvá cca 12 minút.

Uzatvorenie prístupových ciest a sektorov

  • Uzatvorenie príjazdových ciest na podujatie je v čase od 8.00 hod. 15.9.2021
  • Uzatvorenie vstupov na kontrolných bodoch je v čase od 8.00 hod. 15.9.2021
  • Bezpečnostné kontroly a otvorenie sektorov v Šaštíne sa začne 14.9.2021 od 22:00
  • VIP sektory (+ sektory kňazi, rehoľníci, ZŤP) sa otvoria 15.9.2021 o 05:00.
zväčšiť Orientačná mapa areálu. Foto: mestosastinstraze.sk
editor-1-95-sk 5 Orientačná mapa areálu.
Pápež František Čítajte viac Na pápeža autom (I.): Pozor, Bratislavu čakajú policajné manévre!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dopravné obmedzenia #Šaštín #návšteva pápeža Františka na Slovensku
Články podľa značiek