Pri Milhosti stavajú odpočívadlo za 10 miliónov. Takto pokročili práce!

Odpočívadlo Milhosť bude situované na rýchlostnej ceste R4 Košice – Milhosť v blízkosti hraníc s Maďarskou republikou. Veľkorysé parkovacie plochy budú vyhradené pre osobnú a aj nákladnú dopravu. Dobudované bude na konci budúceho roka.

09.12.2021 20:00
milhost2 Foto:
Obojstranné odpočívadlo Milhosť bude situované na rýchlostnej ceste R4 v blízkosti maďarských hraníc.
debata

Obojstranné odpočívadlo na rýchlostnej ceste R4 Košice – Milhosť v blízkosti hraníc s Maďarskom bude naozaj nadštandardne veľké. Bude na ňom 77 parkovacích miest pre tranzit z Maďarska a 60 pre opačný smer. Bude aj dobre vybavené, takže sa na ňom budú dať kúpiť elektronické diaľničné známky, mýtne palubné jednotky a bude tam aj posedenie a sprchy. Celé odpočívadlo bude monitorované kamerami.

VIDEO: Pozrite si, ako pokročila výstavba odpočívadla Milhosť.
Video

Odpočívadlo bude pri vstupe na územie SR priamo napojené na rýchlostnú cestu R4 odbočovacími a pripájacími pruhmi. V rámci odpočívadla sú navrhnuté komunikácie napájajúce sa na existujúcu prístupovú cestu ponad cestu R4, ktoré bude slúžiť na vzájomné prepojenie oboch odpočívadiel. Celkový rozsah stavby pozostáva z vybudovania odbočovacích a pripájacích pruhov, výstavby obojstranného odpočívadla a vybavenia odpočívadla.

Nové megaodpočívadlo Milhosť – aktuálny stav stavby:

Obojstranné odpočívadlo Milhosť bude situované...
Obojstranné odpočívadlo Milhosť bude situované...
+5Obojstranné odpočívadlo Milhosť bude situované...

Odpočívadlo bude mať nepretržitú prevádzku. Pravostranné odpočívadlo, situované v smere do Maďarska bude mať 34 parkovacích miest pre osobné automobily, 20 pre kamióny a 6 pre autobusy a karavany. Na ľavostrannom odpočívadle bude 41 miest určených pre kamióny, 30 parkovacích miest pre osobné automobily a 6 pre karavany a autobusy.

Po dokončení (zrejme koncom budúceho roku) bude slúžiť aj na kontrolu hmotnosti vozidiel s možnosťou ich vrátenia na územie krajiny z ktorej prišli. Toto otočenie umožnia vyššie spomenuté navrhnuté prepojovacie komunikácie napájajúce sa na existujúcu prístupovú cestu ponad rýchlostnú cestu R4.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #rýchlostná cesta R4 #odpočívadlo Milhosť #diaľničné odpočívadlo
Články podľa značiek