Dnes začala veľká rekonštrukcia ciest z Modry do Šenkvíc a Pezinka

Na oboch úsekoch sa bude pracovať súčasne. Doprava bude jednosmerne vedená v smere Modra – Šenkvice – Pezinok.

11.04.2023 20:00
oprava cesty senkvice Foto:
Rekonštrukčné práce na exponovaných úsekoch potrvajú až do júna.
debata

V utorok 11. apríla 2023 sa začnú stavebné práce na oprave ciest III/1046 Modra – Šenkvice (2,120 km) a III/1086 Šenkvice – Pezinok (2,975 km) s použitím technológie recyklácie za studena na mieste. Práce budú prebiehať súčasne na oboch úsekoch, doprava bude jednosmerne vedená v smere Modra – Šenkvice – Pezinok. Informuje o tom Bratislavský samosprávny kraj na svojom webe.

Obchádzková trasa je vedená cez dotknuté mestá a obce, čiže cez Pezinok, Vinosady, Modru, Šenkvice a Vištuk. Predpokladaný termín ukončenia prác je jún 2023. V rámci obnovy ciest sa odfrézuje poškodený povrch, zrecyklujú sa nestmelené podkladové vrstvy, cesty dostanú novú asfaltovobetónovú vrstvu, upravia sa kompletne krajnice a vyčistia odvodňovacie priekopy.

zväčšiť Na oboch úsekoch sa bude pracovať súčasne,... Foto: Správa ciest BSK
oprava Senkvice Na oboch úsekoch sa bude pracovať súčasne, doprava bude vedená jednosmerne.

Bratislavská integrovaná doprava, a. s. (BID) upozorňuje cestujúcich na výluky v autobusovej doprave, ktoré sa dotknú liniek 539 a 545 z 0dôvodu opravy ciest v okolí Šenkvíc.Od utorka 11. apríla na dobu približne dvoch mesiacov bude uzavretá cesta z Pezinka do Šenkvíc, iba v uvedenom smere. Linka 545 bude medzi zastávkami Pezinok, Sídlisko Muškát a Šenkvice, Žel. stanica premávať po obchádzkovej trase. Nebude obsluhovať zastávku Šenkvice, Chorvátska. V smere zo Šenkvíc do Pezinka sa trasa linky nemení.

Od piatka 14. apríla predbežne do 3. júna bude uzavretá cesta zo Šenkvíc do Modry, iba v uvedenom smere. Linka 539 bude medzi zastávkami Šenkvice, Žel. stanica a Modra, Dolná premávať po obchádzkovej trase. Nebude obsluhovať zastávky Šenkvice, Modranská; Modra, Šnaudy a Modra, Majolika. Namiesto toho zastaví na zastávke Modra, Šúrska (nástupište A). V smere z Modry do Šenkvíc bude linka 539 premávať bez zmeny trasy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislavský samosprávny kraj #oprava cesty #cesta III/1046 #cesta III/1086
Články podľa značiek