Opravujú cestu z Vranova nad Topľou na Trebišov. Až do marca 2025

Za vyše 11,6 milióna eur bez DPH sa opravuje úsek s dĺžkou takmer 10 kilometrov a päť mostov. Treba rátať s dlhodobými dopravnými obmedzeniami.

13.06.2023 20:00
SR Veľaty Cesta I/79 Oprava SSC Eurofondy KEX Foto:
Rekonštrukcia úseku cesty triedy I/79 bude prebiehať za plnej prevádzky, doprava bude riadená prenosnou svetelnou signalizáciou. (ilustračné foto)
debata (6)

Stavebné práce na ceste prvej triedy I/79, ktorá spája Vranov nad Topľou a Parchovany, sa už začali. V rámci nich zmodernizujú úsek s dĺžkou takmer desiatich kilometrov a zrekonštruujú päť mostov. Vodičov v súvislosti s prácami za viac ako 11,6 milióna eur bez DPH (investorom je Slovenská správa ciest, stavbu realizuje Eurovia),čakajú aj dopravné obmedzenia.

Výstavba má prebiehať za plnej premávky. Doprava bude usmernená dočasným dopravným značením. V blízkosti rekonštruovaných mostov vybudujú dočasné obchádzkové trasy, kde bude doprava vedená v jednom jazdnom pruhu pomocou svetelnej signalizácie.

Doležal o diaľniciach: Ušetríme milióny a prídeme o stámilióny
Video

Na celom úseku vymenia obrusnú a ložnú vrstvu krytu vozovky. Tam, kde to bude potrebné, vymenia konštrukciu vozovky a upravia podložie. Pre zosilnenie komunikácie tiež v niektorých miestach zrealizujú aj kladenie výstužnej geomreže. Po celej dĺžke pribudnú nové zvodidlá, smerové stĺpiky i dopravné značenie. V extraviláne rekonštruovanej komunikácie bude súčasťou modernizácie aj rozšírenie cesty na 9,5 metra.

Obnovia sa aj dve križovatky, päť autobusových zastávok a na 12 priechodoch pre chodcov sa pridá nové osvetlenie. V obci Sačurov sa nainštalujú nová meteostanica a automatické sčítače dopravy. Súčasťou prác bude taktiež kompletná rekonštrukcia piatich mostných objektov, ktoré sa nachádzajú na trase v extravilánoch Vranova nad Topľou a obcí Sačurov a Parchovany. Technický stav existujúcich mostov je nevyhovujúci, preto budú odstránené a následne sa vybudujú nanovo.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #SSC #Eurovia #rekonštrukcia cesty #cesta I/79
Články podľa značiek