Slávnostne otvorili cyklocestu z Modry do Šenkvíc. Má takmer 5 kilometrov

Cyklocesta s dĺžkou 4,9 kilometra sa začala stavať v roku 2022, slávnostne ju otvorili tento týždeň. Stála takmer 630-tisíc eur.

27.07.2023 18:00
cyklocesta-modra-senkvice-1687547830153-696x392 Foto:
Cyklocesta Modra - Šenkvice má dĺžku takmer 5 kilometrov.
debata

Trasa vedie od cintorína v Modre, popri modranskom rybníku, Kaplnke najsvätejšej trojice, cez vinice až po železničnú stanicu v Šenkviciach. Popri cykloceste sú vybudované dve odpočívadlá. Okrem krásnych výhľadov na Malé Karpaty sa môžete zastaviť aj na mieste postrelenia Ľudovíta Štúra. Dĺžka cyklotrasy je 4,9 kilometra.

Na cykloceste sú aj dve odpočívadlá. Foto: Michal Feik/BSK
cyklocesta-modra-senkvice-odpocivadlo-1687547830230-scaled Na cykloceste sú aj dve odpočívadlá.

Trasa nielen spája Modru so železnicou, ale je zároveň vstupnou bránou do Malých Karpát. Trasovanie cyklotrasy bolo projektované tak, aby sa k nej v budúcnosti mohla napojiť ďalšia vetva zo smeru Modra – Kráľová. O jej otvorení informoval Bratislavský samosprávny kraj na svojom webe.

Cyklotrasa bola vybudovaná na poľných cestách s asfaltovým povrchom v šírke 3 metre. Z dôvodu, že v trase cyklocesty ide aj plynovod, úsek s dĺžkou 414 metrov je zo štrkodrviny. Na dopravnom termináli v Šenkviciach sa nachádza prestrešené stojisko na odloženie a parkovanie bicyklov. Odpočívadlá sú vybavené servisnými cyklostojanmi, lavičkami, odpadkovými košmi a stojanmi na bicykle. Jedno odpočívadlo má drevený altánok.

V marci otvorili nový cyklomost medzi Vysokou pri Morave a Marcheggom
Video

Na vybudovanie cyklodopravného spojenia medzi mestom Modra a moderným dopravným terminálom v Šenkviciach získalo Združenie obcí Modra – Šenkvice príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Zmluvná cena za dielo bola takmer 630-tisíc eur (bez DPH) a zhotoviteľom spoločnosť PORR.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislavský samosprávny kraj #BSK #cyklocesta #cyklotrasa Modra - Šenkvice
Články podľa značiek