Rozšírenie diaľnice D1: zásadnejšie dopravné obmedzenia prídu až v roku 2024

Kým sa doprava na diaľnici D1 obmedzí, treba najprv vybudovať náhradne komunikácie.

28.07.2023 18:00
D1rozsirenie Foto:
Na stavbe sa aktuálne vykonáva inžinierska činnosť, prebiehajú demolačné práce, odhumusovanie a výstavba prístupových komunikácií.
debata (2)

Počas jesenných mesiacov nenastanú výrazné dopravné obmedzenia v súvislosti s výstavbou D1 Bratislava – Triblavina vrátane križovatky D1 – D4. Na stavbe sa vykonávajú práce, ktoré nebudú mať vplyv na plynulosť premávky na okolitých komunikáciách.

Prvé dopravné obmedzenia na prevádzkovanej diaľnici D1 pri Bratislave možno očakávať v priebehu budúceho roka. Dovtedy treba vybudovať náhradných komunikácií. Aktuálne prebieha okrem projektovania a prípravy staveniska aj vytyčovanie sietí.

Video: Pozrite si neuveriteľné čínske diaľničné stavby

Takisto sa na stavbe vykonáva inžinierska činnosť, prebiehajú demolačné práce, príprava a predkladanie technologických postupov, odhumusovanie a realizácia prístupových komunikácií. V neposlednom rade prebieha aj archeologický prieskum. Archeológovia sa domnievajú, že v týchto miestach sa mohlo nachádzať keltské sídlisko.

Zhotoviteľ dokončí väčšinu projektovej činnosti počas prvého roka. Popri projektovaní a prípravných prácach sa črtá už aj plán organizácie výstavby. Ten udá jasnejšie kontúry aj dopravným obmedzeniam. S organizáciou výstavby sú spojené aj prvé míľniky – vybudovanie dopravných vetiev, ktoré odklonia dopravu z diaľnice D1 (súčasťou míľnika je aj napojenie vetvy Jarovce – Trnava a napojenie smeru Trnava – Stupava), kým sa bude D1 dvíhať a napojenie diaľnic v smere Trnava – Jarovce.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #diaľnica D1 #Národná diaľničná spoločnosť #križovatka D1/D4 #rozšírenie diaľnice
Články podľa značiek