V Pezinku plánujú rozšírenie MHD. Namiesto jednej linky chcú mať štyri

V Pezinku hľadajú prevádzkovateľa rozšírenej MHD. Zmluvu chcú podpísať na 10 rokov.

30.08.2023 20:00
SR Pezinok doprava integrovaná BID terminál BAX Foto:
V Pezinku by od budúceho roku mali fungovať štyri linky MHD 7 dní v týždni.
debata

Mesto Pezinok hľadá dopravcu, ktorý bude od januára 2024 zabezpečovať prevádzku mestskej hromadnej dopravy (MHD). V oznámení o verejnom obstarávaní, zverejnenom v pondelok vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), ráta s prevádzkou rozšírenej siete liniek.

„Predmetom zákazky je výber poskytovateľa služby na prevádzkovanie mestskej hromadnej dopravy v meste Pezinok v súlade so zámerom zabezpečiť verejnosti kvalitnú mestskú autobusovú dopravu na území mesta a zohľadniť sociálne a environmentálne aspekty regionálneho rozvoja a to na obdobie 10 rokov,“ píše sa vo Vestníku. Cena zákazky je takmer 6,4 milióna bez DPH, ponuky možno predkladať do 6. októbra. Sieť MHD bude súčasťou Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK).

Doprava v Bratislavskom kraji bude o pätinu drahšia
Video

V súčasnosti zabezpečuje prevádzku MHD v meste Pezinok jedna linka, ktorá je prevádzkovaná v rámci IDS BK a spája Železničnú stanicu a Pinelovú nemocnicu. Túto linku v dĺžke 5,5 kilometra obsluhuje jeden autobus iba cez pracovné dni a mesačne najazdí 2 000 – 2 200 kilometrov.

Pezinok má záujem vzhľadom na veľkosť mesta, jeho tvar a rozlohu zabezpečiť obslužnosť mesta po novom až štyrmi linkami, premávajúci 7 dni v týždni, na každej by mal byť nasadený úplne nový autobus:

  1. Trasa Kučišdorf – Žel.stanica,
  2. Trasa Pinelova Nemocnica – cez sídlistko Muškát – Žel.stanica,
  3. Trasa Pinelova Nemocnica – cez sídlisko Sever – Žel.stanica,
  4. okružná trasa: sídlisko Juh – Žel.stanica
debata chyba
Viac na túto tému: #MHD #Pezinok #mestská hromadná doprava
Články podľa značiek