Výstavba križovatky D1/D4: Pripravuje sa prvá uzávera na diaľnici D1

Uzavretá bude vetva diaľnice D1 vrátane pripájacieho pruhu v smere z Bratislavy až po Zlaté Piesky v úseku medi km 14,400 až 13,75.

20.09.2023 20:00
D1D4 Foto:
Križovatka diaľnic D1 a D4 sa bude stavať približne 1 100 dní.
debata (4)

V súvislosti s výstavbou mimoúrovňovej križovatky D1/D4 a s ňou súvisiacim rozšírením časti úseku D1 Bratislava – Triblavina upozorňuje Národná diaľničná spoločnosť na prvé zo série dopravných obmedzení, na ktoré sa musia motoristi pripraviť.

Zatiaľ nejde o dramatický zásah, od 25. septembra bude uzavretá vetva D1 vrátane pripájacieho pruhu v smere z Bratislavy až po Zlaté Piesky v úseku medzi km 14,400 až 13,750. To značí, že uzavretý bude výjazd z ulice Pri mlyne v bratislavskej mestskej časti Vajnory.

zväčšiť Uzavretý úsek je trochu atypicky vyznačený... Foto: Národná diaľničná spoločnosť/facebook
uzavera D1 Uzavretý úsek je trochu atypicky vyznačený zelenou farbou.

Uzavretie napájača je nutné z dôvodu budovania novej obslužnej komunikácie potrebnej k výstavbe úseku. Doprava na samotnej ulici Pri Mlyne nebude obmedzená, bude naďalej fungovať obojsmerne, len bez možnosti napojenia sa na diaľnicu D1.

Popri tom budú ďalej pokračovať prípravné práce. Realizujú sa násypy na vetvách križovatky diaľnic D1 a D4, takisto sa vykonáva sanácia pod opornými múrmi a odhumusovanie či odstraňovanie materiálu po demoláciách, ako aj preložky inžinierskych sietí. Pokračuje aj úprava hydromeliorácií. Na stavbe už sú čiastočne ukončené demolačné práce a v lokalite pri Šúrskom kanáli je ukončený aj archeologický prieskum.

Kedy mestského policajta uposlúchnuť musíte a kedy nie?
Video
V relácii Ide o právo odpovedá Jana Alušíková z advokátskej kancelárie act MPH.advocates.

V najbližších mesiacoch sa práce sústredia okrem vyššie spomenutých aj na preložku Vajnorského potoka. Pre rozšírenie diaľnice na šesťpruh je potrebné presunúť tok do novej pozície dočasným obtokom.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #križovatka D1/D4 #Bratislava - Triblavina
Články podľa značiek