Netrpezlivo očakávanú cestu medzi Utekáčom a Čiernym Balogom po roku otvorili

Okrem novej vozovky a podložia prešlo rekonštrukciou aj 14 mostov, 89 priepustov a pribudlo viac ako 20 kilometrov nových zvodidiel.

11.10.2023 20:00
SR Utekáč park priemyselný siete investor BBX Foto:
Takmer 34 km dlhá cesta medzi Utekáčom, Sihlou a Čiernym Balogom opäť po roku slúži motoristom. (il. foto)
debata

Po roku stavebných prác otvorili v stredu viac ako 34 kilometrov dlhý, zrekonštruovaný úsek cesty druhej a tretej triedy, ktorá spája obce Utekáč, Sihla a Čierny Balog. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) do rekonštrukcie investoval viac ako 13,8 milióna eur, z toho vyše 10,4 milióna eur sa jej podarilo získať z eurofondov.

Podľa zástupcu zhotoviteľa spoločnosti Eurovia Stred Miloša Farkaša okrem samotnej vozovky a podložia, ktoré bolo vymenené na polovici úseku, prešlo rekonštrukciou aj 14 mostov, 89 priepustov a pribudlo tu viac ako 20 kilometrov nových zvodidiel. „Zabrať nám dal najmä úsek medzi Utekáčom a Sihlou, ktorý bol pred rekonštrukciou na niektorých miestach až neprejazdný,“ pripomenul. „Dnes, po obnove, už uvažujeme, že cesta sa preradí do vyššej kategórie,“ dodal.

Ako TASR povedal starosta Utekáča Miroslav Barutiak, obyvateľom asi tisícčlennej obce sa obnovou dezolátnej cesty smerom na Sihlu v dĺžke asi 16 kilometrov výrazne zlepší dostupnosť do zamestnania, a to najmä v smere na Brezno a Hriňovú, kde viacerí obyvatelia pracujú. „O desať kilometrov sa tiež skráti dostupnosť na rýchlostnú komunikáciu R2 v Kriváni,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #BBSK #Eurovia #rekonštrukcia cesty #Utekáč - čierny Balog
Články podľa značiek