Obmedzenia na Soroške skončili, oporný múr je hotový

Oporný múr na horskom priechode sa už rozpadávala, jeho časť sa dokonca začiatkom roku zosunula do rokliny.

25.10.2023 18:00
Soroška priechod Foto:
Oporný múr na horskom cestnom priechode Soroška bol v havarijnom stave.
debata

Stavebné práce ako aj obmedzenia v doprave pre opravu oporného múru na horskom priechode Soroška v okrese Rožňava v uplynulých dňoch ukončili. Potvrdil to hovorca Slovenskej správy ciest (SSC) Martin Guzi. Oporný múr na Soroške sa postupne rozpadával a do rokliny sa zosypala jeho časť.

Stavebné práce stáli necelých 215.000 eur s DPH. „Prebiehali v pravom jazdnom pruhu smerom od Rožňavy do Košíc, doprava bola vedená v ľavom jazdnom pruhu, s využitím dočasného dopravného značenia a dočasnej svetelnej signalizácie,“ spresnil s tým, že ich ukončili v prvej polovici októbra. Minulý týždeň čistili okolie stavby, rušili zariadenia staveniska a odstraňovali dočasné značenie o svetelnú signalizáciu. Obmedzenia trvali od konca júla.

Guzi pripomenul, že oporný múr na ceste I/16 na Soroške bol v dĺžke zhruba 60 metrov v havarijnom stave. Zrealizovali preto jeho sanáciu a zaistili stabilitu päty svahu mikropilótami, zriadili nové rímsy, vykonali zásyp a odvodnili cestné teleso, a pribudli aj nové zvodidlá v dĺžke okolo 40 metrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská správa ciest #Soroška #oporný múr
Články podľa značiek