Dajte si pozor, v Prievidzi kvôli "chodníkovej novele" zjednosmerňujú 10 ulíc

Zjednosmernila sa Ulica J. Stančeka a v súvislosti s ňou sa rovnako zjednosmerní ďalších deväť ulíc.

20.12.2023 20:00
SR Novela Parkovanie Chodníky Obmedzenie BAX Foto:
V Prievidzi zjednosmerňujú ulice kvôli parkovaniu na chodníkoch. (il. foto)
debata

Mesto Prievidza zaviedlo od 19.decembra zmenu organizácie dopravy na Ulici L. Stančeka. Mesto pristúpilo k zjednosmerneniu dopravy najmä z dôvodov tzv. chodníkovej novely a možnosťou parkovania vozidiel v súlade s platnou legislatívou. Zároveň sa touto úpravou zvýši bezpečnosť a plynulosť premávky a znížia sa kolízne body na križovatkách.

„Chodníková novela“ S motorovým vozidlom od nedele 1. októbra 2023 už nemožno zaparkovať na chodníku, pokiaľ to neumožňuje dopravné značenie. Skončilo sa totiž prechodné obdobie, počas ktorého mohli vodiči áut parkovať na chodníkoch podľa pravidiel, ktoré platili pred nadobudnutím účinnosti novely zákona o cestnej premávke z marca 2022.

Zjedosmerňovanie bude ďalej pokračovať na uliciach: J. Kollára, T. Milkina, J. Červeňa, I. Krasku, J. G. Tajovského, Š. Závodníka, A. Mišúta, R. Jašíka a Májovej ulici. O zmenách organizácie dopravy bude mesto naďalej informovať obyvateľov aj prostredníctvom informačných letákov s aktuálnou dopravnou mapou, ktoré v najbližších dňoch rozdistribuuje do poštových schránok obyvateľov dotknutých ulíc.

valec, cesta, diaľnica Čítajte viac Obchvat Prievidze sa dostavia. Už je vyhlásené verejné obstarávanie

K zmene organizácie dopravy pristúpilo mesto po odbornom spracovaní projektantmi a schválení dopravným inšpektorátom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prievidza #chodníková novela #parkovanie na chodníkoch
Články podľa značiek