Pozrite sa, ktoré diaľnice pribudnú v roku 2024

V roku 2024 by mala začať výstavba ďalšej etapy rýchlostnej cesty R1 v úseku Banská Bystrica - Slovenská Ľupča a bude vyhlásené aj verejné obstarávanie na ďalšiu etapu Košické Oľšany - Košice, Šaca.

02.01.2024 18:00
default Foto: ,
V budúcom roku sa diaľničná sieť na Slovensku rozšíri len o pár kilometrov, zásadnejšie by sa mala v roku 2025. (ilustračné foto)
debata (115)

V roku 2024 by sa mala dokončiť rýchlostná cesta R3 Tvrdošín – Nižná i privádzač z Kysuckého Nového Mesta k budúcemu úseku diaľnice D3 Žilina, Brodno – Kysucké Nové Mesto. Na sociálnej sieti to uviedol minister dopravy SR Jozef Ráž (nominant Smeru-SD).

„Budúci rok určite dáme do užívania R3 Tvrdošín – Nižná a D3 Kysucké Nové Mesto – privádzač,“ prisľúbil šéf rezortu dopravy. Minister tiež prezradil, že v roku 2024 plánujú začať s výstavbou ďalšej etapy rýchlostnej cesty R1 v úseku Banská Bystrica – Slovenská Ľupča. „Vyhlásime aj verejné obstarávanie na ďalšiu etapu Košické Oľšany – Košice, Šaca,“ doplnil plány Ráž.

Oba úseky, oravská R3 v úseku Tvrdošín – Nižná aj privádzač na Kysuciach, mali byť hotové do konca roka 2023. Z rôznych dôvodov sa však termíny ich dokončenia posunuli. Pri stavbe rýchlostného obchvatu Tvrdošína museli upraviť technológie a pre zložité geologické pomery horninového masívu vykonať banský prieskum.

Termín dokončenia privádzača k diaľnici D3 z Kysuckého Nového Mesta sa posunul z konca tohto roka na jún 2024. Dôvodom posunu bola podľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) dodatočná požiadavka na dobudovanie nového ľavého odbočenia.

S výstavbou približne päťkilometrového obchvatu Tvrdošína sa začalo v marci 2021, na privádzači v Kysuckom Novom Meste sa začalo pracovať v januári 2022.

115 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #výstavba diaľnic #ministerstvo dopravy #Národná diaľničná spoločnosť
Články podľa značiek