V bratislavskej Karlovej Vsi postavia parkovací dom za takmer 900-tisíc eur

Súčasťou parkovacieho domu s kapacitou vyše 70 miest budú aj nabíjačky pre elektromobily.

08.01.2024 20:00
parkovaci-dom-karlova Foto:
Výstavba parkovacieho doma za takmer 900-tisíc eur by mala trvať 12 mesiacov.
debata (6)

Bratislavská mestská časť Karlova Ves podpísala zmluvu na vybudovanie parkovacieho domu na Ulici Ľ. Fullu v hodnote vyše 892 000 eur s DPH. Kontrakt medzi staviteľom a samosprávou zverejnili v Centrálnom registri zmlúv (CRZ).

Predmetom zmluvy je vybudovanie dvojpodlažného parkovacieho objektu. Zmluvu podpísali 21. decembra. Termín odovzdania riadne zhotoveného a dokončeného diela je v zmluve stanovený do 12 mesiacov. Navrhované stavebné práce počítajú aj s nevyhnutými búracími, demontážnymi a montážnymi prácami.

Celkovo tam vybudujú 71 až 73 nových parkovacích miest, z toho v objekte parkoviska ich bude 65 až 67 a ďalších šesť bude z vonkajšej južnej strany. Oproti už existujúcim tak pribudne 32 až 34 nových parkovacích miest, píšu Karloveské noviny s tým, že súčasťou parkovacieho domu budú elektrické nabíjacie stanice, parkovací infosystém, nové osvetlenie, odstraňovač ropných látok, požiarna a retenčná nádrž. Zaujímavé je, že po dokončení stavby bude v lokalite viac zelene, ako pred jej zahájením.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Karlova Ves #parkovanie v Bratislave #parkovací dom
Články podľa značiek