V Žarnovici rekonštruujú most, rátajte s obmedzeniami

Rekonštrukcia začala na Banskobystrickej ulici, prejazd cez most bude obojsmerný v jednom pruhu a riadený semaforom. Očakávajú sa tam kolóny.

18.03.2024 20:00
SR Veľaty Cesta I/79 Oprava SSC Eurofondy KEX Foto:
Počas rekonštrukcie mostu na Bystrickej ulici bude doprava vedená striedavo v jednom pruhu a riadená semaforom. (ilustračné foto)
debata

Pre rekonštrukciu mosta na Bystrickej ulici v Žarnovici by mali v najbližších týždňoch vodiči rátať s dopravnými obmedzeniami. Prejazd cez most je zabezpečený cez jeden jazdný pruh a dopravu reguluje svetelné signalizačné zariadenie. Žarnovická samospráva v tejto súvislosti žiada všetkých účastníkov cestnej premávky o trpezlivosť a ohľaduplnosť, keďže sa predpokladá, že budú v mieste vznikať kolóny.

Most na Bystrickej ulici rekonštruuje Banskobystrický samosprávy kraj (BBSK). Jeho hovorkyňa Lenka Štepáneková uviedla, že predpokladaná hodnota rekonštrukcie mosta je približne pol milióna eur a hradí ju kraj.Ukončenie stavebných prác je predpokladané do polovice júna tohto roka.

Štepáneková upresnila, že v rámci rekonštrukcie mosta sa uvažuje s výmenou nosnej konštrukcie a sanáciou spodnej stavby. „Opory si vyžadujú dobetonávku z dôvodu výmeny nosnej konštrukcie a všetky mostné krídla budú odbúrané a následne dobudované podľa potreby. Šírka vozovky na moste ostáva zachovaná, sedem metrov. V smere do Žiaru nad Hronom vľavo sa chodník rozširuje na 1,75 metra a vpravo bude šírka 1,5 metra,“ doplnila hovorkyňa.

Dodala, že realizácia stavby bude prebiehať po častiach. S obmedzeniami musia rátať vodiči nákladných vozidiel, ktorí z cesty II/512 od Veľkého Poľa nebudú môcť odbočiť doprava smerom na Novú Baňu. Pre nákladnú dopravu je smer jazdy z Partizánskej cesty odklonený doľava na Bystrickú ulicu, kde sa po krátkom úseku môžu otočiť a pokračovať v smere na Novú Baňu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Žarnovica #rekonštrukcia mostu
Články podľa značiek