Pre bratislavský maratón treba rátať s viacerými dopravnými obmedzeniami

Pre bratislavský maratón treba počas nedele rátať s viacerými dopravnými obmedzeniami. Týkať sa budú individuálnej dopravy a výrazne bude obmedzená aj mestská hromadná doprava (MHD) v centre mesta a v okolí Záhradníckej a Ružinovskej ulice. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) a Mestská polícia (MsP) Bratislava na sociálnej sieti.

07.04.2024 09:03
Bratislava ČSOB maratón Foto: ,
Snímka zo štartu podujatia ČSOB Bratislava Marathon v nedeľu 2. apríla 2023 v Bratislave. F
debata

Bratislavská mestská polícia pripomenula, že trasa behu povedie cez mestské časti Staré Mesto, Ružinov a Petržalka. „V čase od 8.50 h do 14.00 h bude doprava po trase behu priebežne uzatváraná. Dopravné obmedzenia však budú na väčšine trate dočasného charakteru, v závislosti od pohybu bežcov a trvať budú len nevyhnutne potrebný čas,“ ozrejmila.

Počítať podľa nich treba aj s obmedzením vjazdu do podzemných garáží „Centrum“ do 14.30 h. „Ostatné vjazdy a výjazdy z garáží budú bez obmedzení,“ dodala. Zároveň podotkla, že verejnosť sa môže na nich obrátiť na linke 159 alebo osloviť niektorú ich hliadku v prípade, ak budú potrebovať pomoc alebo sa stanú svedkom akéhokoľvek protiprávneho konania.

Obmedzenia týkajúce sa MHD budú trvať od približne 8.30 h do 14.00 h a dotknú sa spolu 21 autobusových, trolejbusových aj električkových liniek. K úprave trás dôjde na linkách 1, 3, 4, 9, 21, 29, 40, 42, 47, 50, 60, 66, 67, 68, 70, 71, 72, 78, 88, 90 a 96. „Odklony a alternatívne trasy sa môžu operatívne meniť, všetky aktuálne informácie nájdete na našom webe a informovať vás budú aj informačné tabule priamo na zastávkach,“ dodal DPB.

Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji (IDS BK) na svojom webe upozornil, že regionálne autobusy 219, 245, 250 a 269 vychádzajúce z Bratislavy do Stupavy budú premávať obchádzkovou trasou bez zmeny obsluhy zastávok. V čase konania maratónu treba počítať s meškaním.

V smere zo Stupavy do Bratislavy vynechajú spomínané linky zastávku Krížna. „Namiesto nej zastavia na náhradnej zastávke Trnavské Mýto na Krížnej,“ informoval IDS BK s tým, že následne pôjdu po obchádzkovej trase. Zároveň regionálne linky 710 a 730 nebudú obsluhovať konečnú zastávku Astronomická. Namiesto toho budú končiť aj začínať na zastávke Súhvezdná.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #dopravné obmedzenia #maratón
Články podľa značiek