Na Zlatých pieskoch v Bratislave vznikne nové záchytné parkovisko. Nahradí hotel

Na mieste bývalého hotela Flóra v areáli Zlaté piesky v Bratislave vznikne záchytné parkovisko s približne 200 parkovacími miestami.

26.01.2024 20:00
flora Foto:
Hotel Flóra bol postavený v 70. rokoch, jeho rekonštrukcia už nedáva ekonomický zmysel.
debata (2)

„Na mieste bývalého Hotela Flóra v Areáli zdravia Zlaté piesky pripravujeme ďalšie záchytné parkovisko s približne 200 parkovacími miestami. Budova hotela, ktorý bol postavený v 70. rokoch ako dočasná stavba, bola už v havarijnom stave a znalecký posudok vylúčil jeho rekonštrukciu ako ekonomicky neefektívnu. Preto sme prednedávnom pristúpili k jeho asanácii,“ informuje hlavné mesto na sociálnej sieti.

parkinghouse-3 Čítajte viac V centre Bratislavy vyrastie veľký podzemný parkovací dom

Paralelne s asanáciou budovy a okolia, ktorá aktuálne prebieha, sa začína pracovať na projektovej dokumentácii a následne sa bude riešiť samotná realizáciu parkoviska v závislosti od dostupnosti zdrojov. Takže termín začiatku jeho výstavby je zatiaľ „vo hviezdach“. Podľa mesta priľahlá Cesta na Senec a Rožňavská ulica sú jednou z hlavných dopravných trás a záchytné parkovisko na tomto mieste podľa neho umožní pohodlný prestup na mestskú hromadnú dopravu.

parkovaci-dom-karlova Čítajte viac V bratislavskej Karlovej Vsi postavia parkovací dom za takmer 900-tisíc eur

Ďalší dvojpodlažný parkovací dom vznikne v bratislavskej Karlovej Vsi, bude mať 73 parkovacích miest a jeho síčasťou budú aj nabíjačky pre elektromobily. „Záchytné parkoviská sú dôležitou súčasťou regulácie parkovania a pomáhajú odľahčiť automobilovú dopravu v meste. Sú bezplatné a nachádzajú sa v blízkosti zastávok MHD,“ doplnilo mesto. Uvidíme, či aj nové parkoviská zostanú bezplatné a ako dlho.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Zlaté piesky #záchytné parkovisko #parkovanie v Bratislave #hotel Flóra
Články podľa značiek