Práce na obchvate Košíc napredujú. Dokončujú nosnú konštrukciu najdlhšieho mosta

Nový úsek košického obchvatu bude dlhý 14,2 km. Bude mať 13 mostov a 3 križovatky.

07.02.2024 20:00
R2 Kosice Foto:
V poslednom období sa na stavbe Takisto vykonala aj pokládka podkladového asfaltového hrubozrnného betónu.
debata (8)

Výstavba rýchlostnej cesty R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany, II. úsek pokračuje podľa harmonogramu, informuje Národná diaľničná spoločnosť (NDS) na svojom webe. V najbližšom období bude pokračovať navážka kameniva a štrku a budovanie násypov. Na mostoch sa pokračuje v prácach na vŕtaní pilót, armovaní a betonáži opôr priečnikov, budujú sa aj nosné konštrukcie. V prípade najdlhšieho mostu v rámci úseku, ktorý je nad železničnou traťou a cestou tretej triedy, bude už onedlho dosiahnutý výrazný míľnik – bude dokončená jeho nosná konštrukcia. Tento most má dĺžku 284 m.

V poslednom období prebiehali práce na budovaní a svahovaní násypových telies, budovaní priepustov, pokládky kanalizácie s osadením uličných vpustí a odťažovanie konsolidačných násypov. Takisto sa vykonala pokládka podkladového asfaltového hrubozrnného betónu. Na mostoch prebiehali práce na veľkopriemerovom pilótovom založení, debnení a armovaní pilierov, priečnikov a drieku opory.

default Čítajte viac Pozrite sa, ktoré diaľnice pribudnú v roku 2024

Úsek stavby košického obchvatu bude dlhý 14,2 km. Bude mať 13 mostov a 3 križovatky. Súčasťou výstavby bude 7,2 km protihlukových stien a 52 preložiek inžinierskych si­etí.

Nový úsek bude súčasťou juhovýchodného obchvatu mesta Košice a napojí sa na už dokončený a sprevádzkovaný úsek diaľnice D1 Budimír – Bidovce. Dokončenie obchvatu zvýši komfort obyvateľov metropoly východu a napomôže znížiť negatívne dopady dopravy na životné prostredie v meste. Nová R2 výrazne odľahčí Košice a okolité obce smerovaním dopravy na diaľničný obchvat Košíc.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #NDS #obchvat Košíc #Košice Šaca - Košické Oľšany #obchvat mesta
Články podľa značiek