Americký veterán vo farbách Chrysleru. V Trnavskej garáži menia vraky na výstavné kusy

Fanúšikovia veteránov, ktorí sídlia v Trnave ponúkajú nadšencom americkej klasiky, divokých jázd a výrazných zvukov množstvo modelov. Jedným z nich je aj 72′ Plymouth CUDA oblečený do žltej farby z Chrysleru.

13.05.2022 20:00
auto-TT Foto:
72′ Plymouth CUDA
debata (2)

CUDA vznikol v 70-tych rokoch a rekonštrukciou si prešiel minulý rok. Je to jedno z najobľúbenejších áut Róberta Lisého, ktorý sa venuje obnove amerických veteránov pre Zbierku občianskeho združenia Garage42. Jeho rukami si prešiel aj tento model.

„Cena Plymouth CUDA vychádza v priemere okolo 45 až 50 tisíc eur,” uviedol Lisý. Okrem svojho špecifického moderného vzhľadu, ktorý je spojený s pôvodným interiérom, skrýva CUDA svoje tajomstvo. A to je „vždy medzi volantom a sedačkou. Záleží od šoféra, čo z neho vytiahne,” prezradil. Zároveň s úsmevom dodal, že najvyššiu možnú rýchlosť tohto automobilu sa nikdy nedozvieme.

Efekt jedinečnosti znásobujú aj nárazníky vo farbe karosérie. Automobil podľa Lisého dostal nový brzdový systém a prešiel kompletnou renováciou, vrátane kabeláže v motorovom priestore. „Auto je komplexne renovované v našich dielňach. Trošku sme ho dali do moderného štýlu. Nárazníky mali byť chrómové, no tomu sme sa chceli vyhnúť,” uviedol Lisý a dodal, že plastový interiér vymenili za kožu. Čo ostalo pôvodné sú kolesá.

Chlapi z trnavskej dielne venujú svoj čas rekonštrukcií auta približne šesť mesiacov. Okrem starostlivosti o veteránov organizujú aj pravidelné stretnutia, kde si pripomínajú ako sa jazdilo kedysi. Vozidla v dielni len neskladujú, ale aj požičiavajú a predávajú. V Garage42 majú vyše 60 modelov a z toho je približne 95 percent pojazdných.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Veterán #auto #72′ Plymouth CUDA #americký veterán
Články podľa značiek