Porsche je pedant v zvolávačkách. Najnovšia sa týka len dvoch áut

Severoamerické zastúpenie Porsche zavolalo do servisu dvoch majiteľov problémových Cayennov. Sympatické. Kiežby aj iné automobilky boli k zákazníkom také seriózne.

13.01.2015 16:00
debata (1)

Zvolávacie akcie sa väčšinou týkajú desaťtisícov, státisícov či dokonca miliónov vozidiel. Svoje pozná aj Porsche. Minulý rok zvolávalo do servisov majiteľov Cayennov pre chybný palivomer, ktorý zavádzal o množstve paliva v nádrži, ako aj majiteľov menšieho Macanu s chybným posilňovačom bŕzd. Nešlo o veľké počty, ale čo je to proti najnovšej, takmer kurióznej „zvolávačke“, ktorá zasiahla len dva kusy áut.

Ide o jedno Porsche Cayenne S a jedno Porsche Cayenne Diesel, vyrobené 26. a 27. októbra, ktoré boli dodané na americký trh. Chyba sa stala vo výrobe, kde došlo k chybnému nastaveniu príklonu kolies, z čoho vyplýva aj riziko nedostatočného dotiahnutia skrutiek na zavesení. Nie, toto nie je kritika Porsche. Chyba sa síce stala, ale z nemeckej automobilky by si mohli mnohí brať príklad. Napríklad aj značky koncernu Volkswagen, ktoré sa v prípade problémových motorov 1,2 TSI obracali k zákazníkom doslova chrbtom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche #zvolávacia akcia #Porsche Cayenne
Články podľa značiek