Mercedes-Benz GLC Cabrio: Dostane otvorený Evoque súpera?

Ešte neodzneli emócie z newyorskej premiéry nového Mercedesu-Benz GLC Coupé, a už sa rozvírili špekulácie o jeho otvorenej verzii Cabrio. Range Rover Evoq by tak nebol jediný. Stuttgart to nevylučuje.

05.04.2016 16:00
Mercedes-Benz GLC Cabrio Foto:
Virtuálna podoba GLC Cabrio sa opiera o novú verziu kupé. Má však len jeden pár dverí, čo je pre tuhosť karosérie a športový zjav ideálne.
debata (1)
Nové kompaktné SUV na báze triedy C má už dve karosárske verzie. Najprv prišlo klasické GLC, nahrádzajúce GLK, a pred pár dňami v New Yorku aj jeho derivát so splývavou siluetou kabíny a označením Coupé. To ale nemusí byť koniec rastu portfólia. Šíria sa totiž špekulácie, že v Stuttgarte uvažujú aj nad kabrioletom, ktorý by bol odvodený práve z GLC Coupé. Miesto oceľovej strechy by teda dostal skladaciu z plátna a elektro-hydraulický výsuvný mechanizmus, tak ako nové C Cabrio, E Cabrio a S Cabrio.

A nejde len o reči do vetra. Vyplýva to zo slov Michaela Keiza, šéfa vývoja modelových radov GLS, E a GLC. Ten sa na konto GLC Cabrio vyjadril, že mu síce zelená ešte nesvieti, ale že nevidí dôvod, prečo by sa také auto nedalo postaviť. Technicky teda o problém nejde, otázkou je skôr potenciálny záujem. A ten si našťastie nemusí Stuttgart vyskúšať na vlastnej koži. Na svete je totiž nový Range Rover Evoque Convertible. Možno až jeho osud ukáže, či má takýto segment vôbec zmysel.

Zatiaľ sa totiž skončil jediný pokus na túto tému neúspechom. Myslíme na Nissan Murrano Cross Cabriolet, ktorý sa stal v USA totálnym prepadákom. A aj samotný Land Rover s uvedením otvoreného Evoque váhal poriadne dlhý čas. Čo sa ale nepodarilo iným, nemusí ešte automaticky znamenať neúspech. Kým sa tak stane, si môžeme zatiaľ priblížiť virtuálnu podobu stuttgartského SUV-kabrioletu na počítačových skiciach známeho ilustrátora Tea China.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes #Mercedes-Benz #Mercedes-Benz GLC #Mercedes-benz GLC Cabrio
Články podľa značiek