BMW Titan: Žralok na dvoch kolesách je len bláznivou kreáciou

Turecký dizajnér Mehmet Doruk Erdem nie je vo svete motocyklových konceptov nováčikom. Tentoraz vytvoril čosi, čo by malo viac šancí v Hollywoode ako v realite.

08.08.2016 16:00
BMW Titan Concept - 2016 Foto:
Tvary rýchlostného stroja sú inšpirované žralokom. Napokon tento motív nie je pre BMW nový.
debata

Motocyklové koncepty sa väčšinou držia pri zemi. Málokedy nájdu producenti odvahu na čosi vskutku futuristické. V móde sú najmä pohľady do histórie, teda štúdie inšpirované triedou ramblerov, café racerov alebo scramblerov. Lenže turecký dizajnér Mehmet Doruk Erdem žiadne limity neuznáva. Vo svete jednej stopy nie je žiadnym nováčikom. Vytvoril futuristické vízie jednostopového Mercedesu-Benz Eternity či Alfy Romeo Spirito. Jeho najväčšou múzou je však BMW. A posledným návrhom doslova vyráža dych.

Odhalené zadné koleso má evokovať žraločiu... Foto: Mehmet Doruk Erdem
BMW Titan Concept - 2016 Odhalené zadné koleso má evokovať žraločiu plutvu. To predné je prekryté kapotážou ostrých tvarov.

BMW Titan je totiž extrémny koncept rúcajúci všetky bariéry. Inšpiráciou je žralok, i keď v poriadne kubistickom poňatí. Skôr si totiž pri pohľade na toto dvojkolesové čudo spomeniete na Hviezdne vojny alebo Batmana. Podľa autora má ísť o stroj určený na dosiahnutie rýchlostných rekordov na pláňach soľného jazera Bonneville. Aj preto má extrémne nízku stavbu a úplne zakryté predné koleso. To zadné vraj evokuje žraločí chvost. Jazdec, ležiaci na nádrži, si veľa pohodlia neužije, aj keď má kožené sedadlo.

Pri pohľade spredu si skôr ako na žraloka... Foto: Mehmet Doruk Erdem
BMW Titan Concept - 2016 Pri pohľade spredu si skôr ako na žraloka spomeniete na Star Wars alebo Batmana.

Nič viac však Mehmet Doruk Erdem neprezradil. Nepoznáme teda ani pohonnú jednotku. To, že ide o BMW, prezrádza vlastne len logo. Napokon tak ako vo všetkých návrhoch tohto tureckého dizajnéra, sa pozeráme opäť len na virtuálny stroj stvorený v ilustračnom programe. Samotné BMW Motorrad s ním nemá nič spoločné a je len málo pravdepodobné, že by projekt pokročil do ďalšej fázy. Fotogaléria za to však stojí.

BMW Titan Concept - 2016
BMW Titan Concept - 2016
+6BMW Titan Concept - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #Concept #koncept #BMW Motorrad
Články podľa značiek