Putinova limuzína havarovala. Vodič zomrel

Na Kutuzovskom prospekte v Moskve narazil do limuzíny ruského prezidenta protiidúci Mercedes-Benz CLS. Vodič Vladimira Putina následkom zranení podľahol. Samotný prezident sa v čase havárie na palube BMW 7 nenachádzal.

07.09.2016 20:00
debata (3)
BMW radu 7 prezidenta Putina sa zrazilo s... Foto: Gazeta
Putinová limuzína BMW radu 7 prezidenta Putina sa zrazilo s Mercedesom-Benz CLS. Stálo to život vodiča, ktorý pracoval v službách Kremľa už vyše štyridsať rokov a patril k najskúsenejším.

Ruská prezidentská limuzína BMW radu 7 išla na Kutuzovskom prospekte v úplne ľavom prúde z celkovo siedmich. Protiidúce vozidlá na tomto úseku oddeľuje len asfaltový pruh bez akýchkoľvek zvodidiel. Narazil do nej čelne Mercedes-Benz CLS, ktorý náhle prešiel do protismeru. Išiel pritom rýchlosťou asi 120 km/h, čo je vysoko nad limit.

Putin sa v čase zrážky na palube prezidentskej limuzíny nenachádzal. Nehoda si však vyžiadala život 69-ročného vodiča, ktorý bol podľa ruských médií obľúbeným šoférom Vladimira Putina. V službách Kremľa pracoval vyše 40 rokov a údajne bez nehody. „Bol to najskúsenejší vodič prezidentskej flotily,“ uviedla k incidentu prezidentská kancelária.

K zrážke došlo na 14-prúdovom prospekte, kde... Foto: Gazeta
Putinová limuzína K zrážke došlo na 14-prúdovom prospekte, kde neoddeľujú vodičov protiidúcich áut žiadne zvodidlá.

Podľa nej sa nedalo zrážke zabrániť. Prezidentský šofér nešiel síce v čase vzájomného kontaktu úplne vo svojom prúde, lenže protiidúce vozidlo zmenilo smer jazdy tak prudko a rýchlo, že vodič nemal dosť času zareagovať. Jana Kamilova, ktorý sedel za volantom CLS, po nehode previezli do nemocnice s vážnymi zraneniami, ale podľa lekárov nebol opitý.

Vypovedal, že sa ponáhľal domov a nad vozidlom stratil kontrolu. Po transporte ho umiestnili na oddelenie intenzívnej starostlivosti, a hoci je pri vedomí, nie je isté, či bude ešte chodiť. Kamilov priznáva svoju chybu. „Budem sa snažiť urobiť všetko pre to, aby som rodine šoféra BMW pomohol. Chápem však, že život mu už nik nevráti.“ Na Kamilova bude podané trestné oznámenie.

Vodič Mercedesu, ktorý zrážku zavinil, skončil... Foto: Gazeta
Putinová limuzína Vodič Mercedesu, ktorý zrážku zavinil, skončil s ťažkými zraneniami na jednotke intenzívnej starostlivosti.

V médiách sa už stihli objavili konšpiračné teórie, že by mohlo ísť o výstrahu prezidentovi zo strany „anglo-americkej osi“, ktorá sa snaží získať nadvládu nad Ruskom, píše sa na webe The Milenium Report. Najskôr však pôjde len o dielo nešťastnej náhody. Na Kutuzovskom prospekte nie sú podobné nehody ničím neobvyklým. Pred dvoma rokmi tu napríklad havaroval vicepremiér Dagestanu Hadži Machačev.

Pred rokom sa tu tiež čelne zrazilo BMW X5 s Range Roverom, čo si vyžiadalo až tri ľudské životy. V jednom z vozidiel vraj sedel člen ruskej „zlatej mládeže“ Mara Bagdasarjan. A tento rok v júni tu zas vozidlo námestníka ministra obrany, idúce s majákmi, zrazilo chodca, ktorý nesprávne prechádzal cez cestu. Je na počudovanie, že na takej obrovskej ceste s celkovo štrnástimi prúdmi moskovskí cestári ešte nevybudovali zvodidlá oddeľujúce protiidúce vozidlá.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin
Články podľa značiek