Mercede-Benz S: Facelift vlajkovej lode odhalený v detailoch

Premiéra modernizovaného Mercedesu-Benz triedy S prebehne už o pár dní. Súčasne na aprílových autosalónoch v New Yorku a v Šanghaji. My sa však na niektoré detaily môžeme pozrieť už teraz.

04.04.2017 18:00
debata
Uniknuté snímky ukazujú prednú masku so... Foto: Saudi Shift
Mercedes-Benz S - facelift 2017 Uniknuté snímky ukazujú prednú masku so zdvojenými lamelami a novú grafiku svetiel Multibeam LED s troma svetelnými pásmi.

Vynovené „esko“ nám stuttgartská automobilka naservírovala na oficiálnych snímkach už dávnejšie. Ale ako sa na testovacie prototypy patrí, s nevyhnutnou kamuflážou. Takže zmeny v dizajne sme mohli len tušiť. Teraz ale unikli vďaka magazínu Saudi Shift na internet fotografie, ktoré novú triedu S odhaľujú, aj keď nie v celku. Pozrieť si ale môžeme detaily.

Mercedes-Benz zmení aj grafiku zadných svetiel.... Foto: Saudi Shift
Mercedes-Benz S - facelift 2017 Mercedes-Benz zmení aj grafiku zadných svetiel. K tomu pribalí nový nárazník a koncovky výfukov.

Facelift zasiahol prednú masku so zdvojenými lamelami, svetlá Multi Beam LED s výrazne zmenenou grafikou aj nárazník so širším otvorom pre vstup chladiaceho vzduchu. Vzadu sa menila opäť grafika svetiel a nárazník s novými koncovkami výfukov. V interiéri vidíme trojramenný volant prevzatý z kupé a kabrioletu. Tušiť sa dá väčší displej prístrojového panela. Keďže trieda S počíta s ovládaním gestami, prepracovaný musel byť touch pad.

V interiéri sa objaví nový trojramenný volant a... Foto: Saudi Shift
Mercedes-Benz S - facelift 2017 V interiéri sa objaví nový trojramenný volant a pravdepodobne aj väčší digitálny prístrojový panel.

Pod kapotou bude debutovať nová generácia radového 6-valca M256 s výkonom 300 kW a tiež trojlitrový diesel OM656 naladený na 210 alebo 230 kW. Pôvodný 4,7-litrový benzínový 8-valec zas vystrieda menší štvorliter, pravdepodobne z kupé Mercedes-AMG GT, ktorý má byť úspornejší o 12 %, a pritom ponúknuť vyšší výkon. Jeho presnú hodnotu nevieme, ale pre potreby AMG dosahuje až 410 kW. Slabšie verzie dodávajú 375 kW. Označenie na zadnej kapote S 560 bude vyhradené USA, v Európe mu pravdepodobne ostane značenie S 500.

Pod kapotou bude debutovať nová generácia... Foto: Saudi Shift
Mercedes-Benz S - facelift 2017 Pod kapotou bude debutovať nová generácia radového 6-valca M256 s výkonom 300 kW a tiež trojlitrový diesel OM656 naladený na 210 alebo 230 kW.
Ako už vieme, trieda S dostane novú funkciu Active Distance, ktorá bude upravovať rýchlosť aj na základe údajov navigácie. To znamená, že vám doslova zoberie nohu z pedála akcelerátora aj brzdy. Bude brzdiť pred zatáčkami, rýchlosť tiež zníži v prípade, ak budete opúšťať diaľnicu, určí vhodnú rýchlosť pre prejazd kruhového objazdu alebo celkom zastaví, ak by hrozilo, že vojdete do cesty autám, ktoré majú prednosť. Po aprílovom debute začne Mercdes-Benz prijímať objednávky, pričom prvé exempláre poputujú k zákazníkom v druhej polovici roka.
Mercedes-Benz S  - facelift 2017
Mercedes-Benz S  - facelift 2017
+4Mercedes-Benz S  - facelift 2017

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #facelift #Mercedes-Benz S #autosalón New York 2017
Články podľa značiek