Qoros a Koenigsegg predstavia elektromobil. Už v Šanghaji

Z čínsko-švédskeho partnerstva vznikne koncepčný elektromobil s dojazdom 500 km. Na stovku zrýchli ako superšport.

11.04.2017 19:00
Koenigsegg, Qoros - elektromobil Foto:
Koncepčný elektromobil dostane mimoriadne dynamický dizajn.
debata

Spolupráca čínskeho Qorosu, ktorý to nedávno skúšal aj v Európe, a švédskeho výrobcu hyperšportov Koenigsegg nie je ničím novým. Už vlani predstavili spoločný projekt Qoros 3 Hatch Qamfree, teda čínsky hatchback vybavený experimentálnym 4-valcom bez vačkových hriadeľov s technológiou FreeValve. Práve za ňou stál švédsky vývoj. A teraz sa obe automobilky spojili opäť. Na autosalóne v Šanghaji však ukážu čosi, čo nik nečakal. Pôjde totiž o elektromobil.

Interiér by mal ponúknuť miesto štyrom... Foto: Koenigsegg
Koenigsegg, Qoros - elektromobil Interiér by mal ponúknuť miesto štyrom cestujúcim a technika zrýchlenie superšportu.

Veľa o ňom partneri neprezradili. Na svete sú len tri snímky, na ktorých vidieť športovo ladený fastback s dvoma radmi sedadiel. Teda čosi ako konkurenta pre Teslu S. A keďže ide zatiaľ len o showcar, vyzerá to, že chce zaujať napríklad krídlovými dverami. Čistý elektromobil by mal niesť názov Super EV alebo 9 Qlectric. Na jedno nabitie má zvládnuť 500 km a na stovku akcelerovať za úžasné tri sekundy. O jeho budúcnosti nie je zatiaľ nič známe, výroba však nie je vylúčená.

Švédska spoločnosť už niekoľkokrát spomenula, že elektromobily vidí ako ideálny doplnok svojho výrobného programu. Vzniknúť by mohli dokonca dve nové autá, jedno s logom Qorosu a druhé s logom švédskej spoločnosti. Ako je známe, v Číne sa elektromobilom darí, takže o odbyt by mali obe spoločnosti postarané. Viac sa dozvieme ešte tento mesiac, keďže motoršou v Šanghaji sa začína už 19. apríla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Qoros #Koenigsegg #autosalón Šanghaj 2017
Články podľa značiek