Slávny Citroën Type H sa vráti. Ako konverzia Jumperu

Za týmto projektom nestojí samotná automobilka. Je dielom dizajnéra Davida Obendorfera. Na báze nového Jumperu vznikne 17 exemplárov.

27.04.2017 18:00
debata
Základom prestavby bude nový Jumper aj s jeho... Foto: Citroën
Citroën Type H - prestavba Jumperu Základom prestavby bude nový Jumper aj s jeho modernou technikou. Doplní ho však hranatý nos, kruhové svetlá aj vlnitý plech.

Slávnu dodávku Type H z vlnitého plechu predstavil Citroën na parížskom autosalóne v roku 1947. Tento rok tak bude kultový „úžitkáč“ oslavovať rovnú sedemdesiatku. K jubileu chystá automobilka niekoľko akcií, veď tento nezameniteľný francúzsky pracant schádzal z liniek až do roku 1981 a vzniklo z neho viac ako 470 000 exemplárov. Lenže spávať nedal ani dizajnérovi Davidovi Obendorferovi. Vytvoril prestavbový kit pre nový Jumper, ktorý zmení modernú dodávku, predstavenú len minulý rok, na nepoznanie. Presne v štýle Type H.

Prestavbový kit obsahuje viacero exteriérových... Foto: Citroën
Citroën Type H - prestavba Jumperu Prestavbový kit obsahuje viacero exteriérových panelov. Tie zmenia dodávku na nepoznanie. V pláne je viac verzií. Od vanu cez valník až po mikrobus a pojazdný bufet.

Nejde teda len o ilustrácie, ale o reálny projekt, do ktorého sa pustil aj Fabrizio Caselani, majiteľ talianskej spoločnosti FC Automobili. Práve tá sa postará o výrobu. Pochopiteľne, ručnú. Jumper dostane typický „nos“ s veľkým znakom, okrúhle svetlá aj náznak pôvodného vlnitého plechu. V pláne je nielen samotná skriňová verzia, ale aj obytná verzia, mikrobus, odťahovka či pojazdný bufet. Napokon aj originál existoval v nespočetných verziách. Cenu prestavby zatiaľ nepoznáme. Nebude iste malá, keďže všetky konverzie prebehnú ručne a vznikne len sedemnásť exemplárov.

Citroën Type H - prestavba Jumperu
Citroën Type H - prestavba Jumperu
+18Citroën Type H - prestavba Jumperu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Citroen #David Obendorfer #Citroë Type H
Články podľa značiek