Tesla stavia v Číne najväčšiu nabíjaciu stanicu

Americký výrobca elektromobilov chce mať v Číne do konca roka v prevádzke tisíc nabíjačiek. A tú najväčšiu stavia v Šanghaji.

09.10.2017 19:00
debata
Nová nabíjacia stanica v nákupnom centre Lilacs... Foto: Tesla
Telsa - supercharger Čína Nová nabíjacia stanica v nákupnom centre Lilacs v Šanghaji by mala obsahovať až 50 nabíjacích stojanov.

Čína je najväčším trhom pre elektromobily. Len tento rok sa ich tu za prvých osem mesiacov predalo 282 000 kusov, čo takmer polovica celosvetového odbytu. Takže je to raj aj pre americkú Teslu, ktorá nič iné ako elektromobily nevyrába. A aby podporila čínsky odbyt, stavia v ríši stredu najväčšiu sieť nabíjacích staníc. Do konca roka má mať v prevádzke tisíc nabíjačiek. Tie budú rozdelené v jednotlivých nabíjacích staniciach. Tá najväčšia má však vzniknúť v Šanghaji.

Tesla ju stavia v objekte megalomanského nákupného centra Lilacs na Dingxiang Road. Presné čísla nie sú známe, no obsahovať by mohla až päťdesiat superchargerov. To znamená, že bude môcť uspokojiť päťdesiat zákazníkov súčasne. Zatiaľ najväčšiu nabíjaciu stanicu má Tesla v Nórsku, kde sa na jednom mieste nachádza dvadsať stojanov. Podobné sú aj v Kalifornii. Ďalšie má postaviť niekde medzi Los Angeles a Las Vegas.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #Tesla #Supercharger
Články podľa značiek