Suzuki Jimny: Japonské 'mini G' na prvom videu

Ešte tento mesiac predstaví Suzuki novú generáciu malého off-roadu Jimny. Nepôjde len tak o hocijakú premiéru. Novinka totiž prichádza po predlhých devätnástich rokoch. V teréne má byť opäť ako doma, zlepší sa však na asfalte.

18.10.2017 16:00
debata (1)
Nové Jimny si stále zachová mimoriadne... Foto: Suzuki
Suzuki Jimny - 2018 Nové Jimny si stále zachová mimoriadne kompaktné rozmery a off-roadovú DNA.

Suzuki Jimny súčasnej generácie s označením JB prišlo na trh v roku 1998, teda takmer pred dvoma dekádami. A vo svete off-roadov si tento drobček vyslúžil skvelé meno. Možno aj preto, že nemá priamych konkurentov. V časoch crossoverov a komfortných SUV je so svojím rámovým podvozkom, redukčnou prevodovkou a tuhými nápravami skutočným unikátom. A na tejto DNA má stavať aj nová generácia, ktorú ukáže Suzuki koncom októbra v Tokiu.

Jednoduchý interiér počíta s moderným... Foto: Suzuki
Suzuki Jimny - 2017 Jednoduchý interiér počíta s moderným multimediálnym rozhraním s dotykovým displejom. V konektivite by tak Suzuki Jimny nemalo zaostávať za Swiftom či Vitarou.

O skvelých jazdných vlastnostiach v teréne netreba preto pochybovať. Zato by mal Jimny priniesť viac komfortu a bezpečnosti. A tiež o čosi „civilnejší“ vzhľad. Naznačili to už prvé snímky, ktoré unikli z firemnej prezentácie. A teraz tu máme prvé video, ktoré zachytáva novinku v podobe maskovaného predprodukčného prototypu. Na prvý pohľad tak trochu pripomína Mercedes-Benz triedy G, samozrejme, v neporovnateľne menšom formáte. Hranaté tvary a rezervné koleso umiestnené na zadných dverách si ale zachová. Vpredu sa vráti ku kruhovým svetlám.

V interiéri ponúkne viac priestoru a moderný infotainment, ktoré si Jimny požičia z Vitary. To znamená dotykovú obrazovku a kompatibilitu so smartfónmi. Majitelia budú môcť investovať do bohatšej výbavy, napríklad automatickej klimatizácie, a tiež personifikácie. Aj Jimny totiž príde s dvojfarebnou kombináciou laku karosérie a kontrastnými prvkami v kabíne. Pod kapotou sa má objaviť preplňovaný 3-valec 1,0 BoosterJet a atmosférický 4-valec 1,2 DualJet. Vždy v kombinácii s pohonom oboch náprav. Manuálne prevodovky doplní automat.
Suzuki Jimny - 2018
Suzuki Jimny - 2018
+3Suzuki Jimny - 2018

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Suzuki #Suzuki Jimny
Články podľa značiek