Mercedes-Benz ukázal interiér triedy A. Skončí s klasickými prístrojmi

Takmer pol roka pred premiérou štvrtej generácie triedy A zverejnil Stuttgart snímky jej interiéru. Má na to vážny dôvod. Práve najmenší Mercedes-Benz odštartuje revolúciu v nasadení displejov, ktorá zasiahne všetky modely s trojcípou hviezdou. S klasickými „budíkmi“ už do budúcnosti neráta.

27.11.2017 12:00
debata (1)
Áno, toto je interiér nového najmenšieho... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz A - interiér 2018 Áno, toto je interiér nového najmenšieho Mercedesu-Benz. Trieda A sa totiž inšpirovala vlajkovou loďou triedy S.

Trieda A bola vždy tak trochu revolučná. Už jej prvá generácia v podobe minivanu či aj tá súčasná tretia, ktorá sa zmenila na hatchback, a k tomu pridala verziu 4-dverového kupé CLA či dokonca kombi shooting brake. Nie inak to má byť do budúcnosti. Štvrtá generácia, ktorá má premiéru plánovanú na jarný autosalón v Ženeve, prinesie nielen nový „organický dizajn“, ktorý už naznačila štúdia A Sedan Concept, predstavená v Šanghaji, ale zároveň skoncuje s analógovými prístrojmi. Prednosť dostanú displeje.

Stuttgartská automobilka na to upozorňuje sériou prvých snímok interiéru, ktoré vytvárajú dojem, akoby sme sa pozerali do kabíny niektorého z jej drahých modelov. Toto je však skutočne palubná doska základného modelového radu. Z vyšších triedy si požičia turbínové prieduchy ventilácie, ale aj obrazovky. V základe budú k dispozícii dva displeje s uhlopriečkou sedem palcov, stredná úroveň skombinuje 7-palcový displej rozhrania s 10,2-palcovým displejom prístrojového panelu a najvyššia dva 10,2-palcové displeje prekryté spoločným sklom.

S analógovými prístrojmi už trieda A nepočíta.... Foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz A - interiér 2018 S analógovými prístrojmi už trieda A nepočíta. Vrcholová verzia dostane dva 10,2-palcové displeje prekryté spoločným sklom.

Trieda A tým zároveň predznamená budúcnosť všetkých modelov Mercedesu-Benz, ktoré v súčasnosti ešte používajú analógové prístroje. V krátkom čase sa s nimi totiž rozlúči trieda C aj E. Automobilka tiež sľubuje, že nový kompaktný hatchback ponúkne viac priestoru. Cestujúcim vpredu pribudne 9 milimetrov na ramená, 35 v šírke lakťov a sedem nad hlavou. Kufor bude o 200 mm širší a o 115 mm dlhší. Za príplatok dostanete zadné sedadlá delené v pomere 40:20:40. Lepší výhľad zas zabezpečia užšie stĺpiky, a to bez kompromisov v tuhosti skeletu.

K vyšším stuttgartským triedam áčko zamieri aj komfortnou výbavou, v ktorej pribudnú ventilované či masážne sedadlá a ambientne podsvietenie interiéru. Najprv sa trieda A predstaví v podobe hatchbacku, neskôr pribudnú nástupcovia verzií CLA a GLA. Novinkou má byť klasický sedan, určený najmä pre Čínu. Techniku obohatí plug-in hybridná sústava či mikrohybridné technológie využívajúce 48V elektrický okruh. Vrcholové A40 AMG a A45 AMG môžu počítať s výkonom 300, respektíve 400 koní.

Mercedes-Benz A - interiér 2018
Mercedes-Benz A - interiér 2018
+6Mercedes-Benz A - interiér 2018

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #Mercedes-Benz A
Články podľa značiek