Toyota Safety Sense 2: Nový bezpečnostný balík má viac funkcií

Toyota v budúcom roku začne svoje nové modely vybavovať druhou generáciou bezpečnostného balíka Safety Sense. Stavia na novej kamere, radare a nových funkciách.

15.12.2017 19:00
debata
Druhá generácia balíka Toyota Safety Sense... Foto: Toyota
Toyota Safety Sense Druhá generácia balíka Toyota Safety Sense dostane systém na udržiavanie v jazdnom prúde, detekciu cyklistov a lepšiu detekciu chodcov. Za všetkým stojí výkonnejšia kamera a riadiaca jednotka.
V roku 2015 prišla Toyota s ponukou bezpečnostného balíka Toyota Safety Sense (TSS), ktorý obsahoval monitorovanie jazdných prúdov, rozpoznávanie značiek, samočinné prepínanie diaľkových svetiel, monitorovanie chodcov a tiež adaptívny tempomat. Odvtedy ním vybavila viac ako päť miliónov áut. V Európe dosiahol podiel vozidiel s TSS až 92 %. Automobilka tvrdí, že vďaka nemu došlo k zníženiu nárazov o 50 %.

Teraz prichádza na scénu druhá generácia, ktorá prináša výkonnejšiu riadiacu jednotku, modernizovaný predkolízny systém (PCS) a nový asistent na sledovanie stopy (LTA). Zachované zostali funkcie adaptívneho tempomatu (ACC), systému rozpoznávania značiek (RSA) a prepínania svetiel. Základom je nová, výkonnejšia kamera a milimetrový radar. Systém je schopný odhaliť riziko kolízie s chodcami alebo cyklistami a zasiahnuť automatickým brzdením v rozpätí od 10 do 80 km/h.

Systém LTA zas dopĺňa monitorovanie jazdných prúdov o aktívne udržiavanie v jazdnom prúde zásahmi do riadenia a má schopnosť rozoznávať okraj cesty aj v prípade, že nie je jasne označený vodorovným pruhom. Technologickú novinku bude Toyota uvádzať postupne na trhy v Japonsku, USA a v Európe a to od začiatku roka 2018. Spolu s bezpečnostným balíkom TSS majú prísť aj nové modely Toyoty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Toyota Safety Sense
Články podľa značiek