Ares Design: Vzkriesenie Ferrari 412 je na dosah

Talianska spoločnosť Ares Design z Modeny vie poriadne rozčeriť vody. Najnovšie ohlásila projekt reinkarnácie slávneho sedanu Ferrari 412 z osemdesiatych rokov. Použiť chce pritom techniku GTC4 Lusso.

08.02.2018 19:00
debata
Novinka od Ares Design si berie za vzor Ferrari... Foto: Ares
Ares Design - Ferrari 412 Novinka od Ares Design si berie za vzor Ferrari 412 vyrábané v rokoch 1985 až 1989.

Ares Design si vyberá pre svoje kreácie mnohé automobilové ikony. Spoločnosť zaujala už v roku 2012 trúfalou úpravou Mercedesu-Benz triedy G a neskôr znovuzrodením Corvette Stingray či premenou Lamborghini Huracan na nové De Tomaso Pantera. Teraz sa do centra jej pozornosti dostalo slávne Ferrari 412, vyrábané v rokoch 1985 až 1989, ktoré v ponuke maranellskej značky predstavovalo skutočný unikát. Štyristodvanástka mala totiž dvojdverovú karosériu so stupňovitou zadnou časťou.

Originál pripomína pripravovaný projekt najmä... Foto: Ares
Ares Design - Ferrari 412 Originál pripomína pripravovaný projekt najmä zadnou stupňovitou časťou.

Poháňal ju vpredu uložený päťlitrový atmosférický 12-valec s výkonom 250 kilowattov, takže na stovku zrýchľovala za 6,7 sekundy a dosahovala maximálnu rýchlosť 250 km/h. To je však už dávno minulosťou. Spoločnosť Ares Design však na slávny model nezabudla a chce ho obnoviť pomocou techniky súčasného Ferrari GTC4 Lusso. Vizualizácie sú už na svete a pôsobia naozaj príťažlivo. Realizácia si však vyžiada náročnú prestavbu, najmä zadných partií, z ktorých bude musieť zmiznúť výklopné veko.

Ares Design si trúfa aj na rozsiahle zmeny... Foto: Ares
Ares Design - Ferrari 412 Ares Design si trúfa aj na rozsiahle zmeny interiéru. Nepôjde teda len o jednoduchú konverziu nového Ferrari GTC4 Lusso.
Interiér má ponúknuť štyri miesta na sedenie v konfigurácii 2+2. Ani tu sa Ares Design nevyhne rozsiahlym úpravám. Posádka sa má na čo tešiť. Veď technika Ferrari za tridsať rokov poriadne pokročila. Lusso predstavené v roku 2016 disponuje 6,26-litrovým 12-valcom s výkonom až 508 kW, čo je viac ako dvojnásobok originálu z druhej polovice osemdesiatych rokov. Ak pôjde všetko podľa plánu, bude reinkarnovaná štyristodvanástka šprintovať na stovku za 3,4 sekundy a ručička jej rýchlomeru sa zastaví až pri údaji 345 km/h.
Ares Design - Ferrari 412
Ares Design - Ferrari 412
+2Ares Design - Ferrari 412

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ares Design #Ferrai #Ferrari 412
Články podľa značiek